Έπειτα από μήνες αναμονής, η Jaguar αποκάλυψε επιτέλους το πιο συναρπαστικό και ισχυρό μοντέλο της ιστορίας της, ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο που απευθύνεται στους απαιτητικούς και ενθουσιώδεις συλλέκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το XE SV Project 8, το οποίο αποτελεί προϊόν του τμήματος Special Jaguar Land Rover Operations και διακρίνεται για το αγωνιστικό DNA. Θα παραχθεί σε μόλις 300 μονάδες και χαρακτηρίζεται ως το πιο ακραίο αυτοκίνητο δρόμου της Jaguar. Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 5.0 λίτρων κινητήρα, με την απόδοση να αγγίζει τους 600 ίππους και τα 700 Nm ροπής.

Φέρει νέο αεροδυναμικό πακέτο και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, προσφέροντας μια συναρπαστική εμπειρία στον οδηγό, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της SVO, John Edwards. Επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του αυτοκινήτου συναρπάζει, με τους μηχανικούς της JLR να τοποθετούν carbon καπό και προφυλακτήρες, τεράστιους αεραγωγούς, ευμεγέθη σταθερή πίσω πτέρυγα, αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης, ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών, νέα σπορ ανάρτηση και carbon κεραμικά φρένα.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα ενισχυμένα με carbon, με τους υποψήφιους αγοραστές να μπορούν να παραγγείλουν και roll cage αν το επιθυμούν. Για όσους ενδιαφέρονται, οι παραγγελίες στην Αγγλία έχουν ξεκινήσει, με την τιμή να ορίζεται στις 149.995 λίρες.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης