Την πιο σπέσιαλ έκδοση της Rolls-Royce Dawn δημιούργησε ο βελτιωτικός οίκος Spofec, αποδεικνύοντας πως η κομψότητα και η πολυτέλεια μπορούν να συνδυαστούν με τις επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί του οίκου περιποιήθηκαν κατάλληλα το τετραθέσιο cabrio, τοποθετώντας ένα διακριτικό bodykit που τονίζει τον δυναμισμό του αμαξώματος, χωρίς όμως να επηρεάσουν τον χαρακτήρα του μοντέλου. Η βελτιωμένη RR περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, ποδιές, πίσω πτέρυγα, ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών και σπορ ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 40 χλστ.

Νέο είναι το σύστημα εξαγωγής, με την Spofec να επιλέγει ανοξείδωτη εξάτμιση ελαφρύτερη κατά 5 κιλά σε σχέση με την εργοστασιακή. Το πακέτο ολοκληρώνεται με τα carbon κεραμικά φρένα.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στον V12 6,6 biturbo κινητήρα, αποδίδοντας πλέον 686 ίππους και 980 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 4,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Όπως αναφέρει ο οίκος, το βελτιωτικό kit αφορά όλους τους ιδιοκτήτες της Rolls-Royce Dawn. Όσον αφορά το κόστος, δεν έγινε καμία αναφορά. Υπολογίζεται όμως σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης