Λίγα 24ωρα μετά την επιβεβαίωση περί τοποθέτησης του πακέτου Competition Package στις M3 Sedan και M4 Coupe, το τμήμα M Division της BMW αποκάλυψε επίσημα τις ισχυρότερες εκδόσεις των πανίσχυρων μοντέλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πακέτο αναβάθμισης θα είναι διαθέσιμο προαιρετικά από την ερχόμενη άνοιξη και αφορά και την M4 Convertible. Οι μηχανικοί του τμήματος επιδόσεων της βαυαρικής φίρμας, έχουν εστιάσει στην ενίσχυση της δυναμικής συμπεριφοράς των αυτοκινήτων και των χαρακτηριστικών.

Αισθητικά, οι αναβαθμίσεις αφορούν τις νέες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών, με ελαστικά 265/30 και 285/30 εμπρός και πίσω, τα carbon κεραμικά φρένα, την καινούργια sport εξάτμιση, τα καθίσματα M Sport με ζώνες ασφάλειας της M GmbH, τις μαύρες δερμάτινες επενδύσεις με τις λευκές ραφές και τα επιπλέον carbon διακοσμητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξαιρετικός εξακύλινδρος 3.0 TwinPower Turbo κινητήρας, αποδίδει πλέον 450 ίππους (+19 ίππους) και 550 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,2 δευτερόλεπτα με το μηχανικό κιβώτιο και σε 4 δευτερόλεπτα με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (0,1΄΄ ταχύτερα από τις απλές εκδόσεις).  

Στον δρόμο, οι M3 και M4 είναι ακόμα πιο σταθερές στις υψηλές ταχύτητες και σε απαιτητικά κομμάτια με στροφές, χάρη στην επαναρυθμισμένη ανάρτηση Adaptive M Sport, τα νέα ελατήρια και αμορτισέρ. Ανάλογες ρυθμίσεις έχουν γίνει στο σύστημα ευστάθειας (DSC) και στα προγράμματα (Comfort, Sport και Sport+), με το Active M Differential να προστίθεται στον εξοπλισμό.

Όσο για τιμές, θα γίνουν γνωστές τον ερχόμενο Μάρτιο, αμέσως μετά την έκθεση της Γενεύης, όπου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα των M3 και M4 Competition Package.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης