Το.. προφανές δήλωσε σε συνέντευξη Τύπο,υ που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία, ο πρόεδρος της Renault Carlos Ghosn. Το μεγάλο «κεφάλι» της γαλλικής εταιρείας είπε χαρακτηριστικά πως για να σταματήσει η κατρακύλα στην αγορά του αυτοκινήτου θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ghosn βρίσκεται και ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Sergio Marchionne. Άλλωστε τόσο η Renault όσο και η Fiat έχουν πτώση στις πωλήσεις μεγαλύτερη από το μέσο όρο της Ευρώπης και αυτό διότι και οι δύο διαθέτουν σημαντικά μερίδια σε αγορές όπως είναι η Ιταλία και η Ισπανία που η πτώση είναι πολύ μεγάλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δείχνουν τα επίσημα νούμερα όλο και περισσότερες χώρες εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Αυτό έχει οδηγήσει σε σκέψεις πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες που λαμβάνουν μέτρα με απολύσεις αλλά και λουκέτα σε εργοστάσια. Εξαιρέσεις υπάρχουν βέβαια, όπως για παράδειγμα η κίνηση της Porche που ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει περισσότερους από 1.000 εργαζομένους τους επόμενους μήνες.

Σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή το μέλλον είναι δύσκολο και έχει προβληματίσει ακόμα και τους πιο αισιόδοξους στην αγορά.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης