Εντυπωσιακή ήταν η πορεία της σουηδικής φίρμας την περασμένη χρόνια, σημειώνοντας ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις και στα κέρδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2016, η Volvo Cars πούλησε 534.332 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, εμφάνισε αύξηση 66% στα λειτουργικά της κέρδη αγγίζοντας τα 1,16 δις ευρώ, με τα καθαρά έσοδα να αυξάνονται κατά 10%, φθάνοντας τα 19,1 δις ευρώ. 

Τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, καθώς βλέπουν το πλάνο να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μάλιστα με ταχύτατούς ρυθμούς. Συνολικά, οι πωλήσεις της Volvo αυξήθηκαν κατά 6,2%, σημειώνοντας αύξηση 18,1% στις Η.Π.Α. και 11,5% στην Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες αγορές της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο οικονομικό έτος ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Volvo πραγματοποίησε μια ομολογιακή έκδοση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, το Μάιο, και ακόμη μία, ύψους 3 δισ. σουηδικών κορωνών, το Νοέμβριο, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο συγκέντρωσε ακόμη 5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες από την πώληση μετοχών σε τρεις οργανισμούς, με απόλυτη επιτυχία.

Σε λειτουργικό επίπεδο, στη διάρκεια του 2016, ολοκλήρωσε το λανσάρισμα της Σειράς 90 και ένωσε τις δυνάμεις της με Uber, για την ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων επόμενης γενιάς. Το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με την Autoliv, ηγετική δύναμη παγκοσμίως στα συστήματα ασφαλείας οχημάτων, για την ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης.

«Η Volvo καθίσταται όλο και πιο εύρωστη εν όψει των επερχόμενων μεγάλων αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία.Τα νέα μοντέλα μας γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, οι πωλήσεις κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ και τα κέρδη σημειώνουν σημαντική αύξηση. Πρόκειται για αποτελέσματα που αντανακλούν τη συνεισφορά όλων των εργαζομένων. Στον απόηχο αυτών των επιτευγμάτων, είμαι πεπεισμένος ότι το 2017 οι πωλήσεις μας θα καταγράψουν ένα ακόμη νέο ρεκόρ», δήλωσε ο Hakan Samuelsson, pρόεδρος και CEO της Volvo Cars.   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης