Πλήρως αναβαθμισμένη όσον αφορά στα συστήματα άνεσης, ψυχαγωγίας και υποστήριξης του οδηγού θα είναι η ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς οικογενειακού μοντέλου της τσεχικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Skoda, το ανανεωμένο Octavia φέρει μια σειρά καινούργιων τεχνολογιών και υπηρεσιών συνδεσιμότητας, κάνοντας πιο άνετη και ασφαλή τη ζωή όλων των επιβατών. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες και φυσικά βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Skoda Connect.

Η πρώτη κατηγορία αφορά στο Infotainment Online, δηλαδή τα συστήματα επικοινωνίας, πολυμέσων και ψυχαγωγίας. Περιλαμβάνει το νέο «Online Traffic Information», το οποίο είναι διαθέσιμο στα συστήματα πλοήγησης Amundsen και Columbus, ενημερώνοντας τον οδηγό για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τις εναλλακτικές διαδρομές, τους χώρους στάθμευσης, τον καιρό, τις ειδήσεις, ακόμα και για την τιμή του καυσίμου στα πρατήρια. Επίσης, μέσω μιας εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να καθορίσει μια διαδρομή από το smartphone ή τον υπολογιστή του σπιτιού του και να τη στείλει στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη αφορά στο Care Connect, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια. Σε περίπτωση ατυχήματος ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ μέσω του «Proactive Services» ενημερώνει τον οδηγό για τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Με ακόμη μία εφαρμογή, ο κάτοχος μπορεί να ελέγχει από απόσταση το όχημα, να δει αν το έχει κλειδώσει ή σβήσει τα φώτα, να αποθηκεύσει τη θέση που το έχει σταθμεύσει ή να ενεργοποιήσει την κόρνα.

Τέλος, στο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνονται το σύστημα αποφυγής προσκρούσεων και εντοπισμού πεζών «Front Assist», το σύστημα ανίχνευσης εμποδίων «Blind Spot Detect» και το σύστημα εντοπισμού οχημάτων κατά την έξοδο με όπισθεν από χώρο στάθμευσης, το «Rear Traffic Alert».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης