Στο πλαίσιο του προγράμματος e-Mobility by FCA που έχει ως στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και των σχετικών με αυτή υποδομών, η Abarth προσκάλεσε τους φοιτητές του Πολυτεχνείου του Τορίνο προκειμένου να αποδείξουν ότι η ηλεκτροκίνηση εκτός από φιλική προς το περιβάλλον μπορεί να είναι και διασκεδαστική.

Το εργοστάσιο της Abarth στο Τορίνο φιλοξένησε την τελική φάση της νέας «πρόκλησης» που έθεσε η Fiat Chrysler Automobiles στους φοιτητές του Πολυτεχνείου του Τορίνο, η οποία ήταν να προτείνουν πρωτοποριακές ιδέες που θα κάνουν πιο εύκολη, προσιτή, αλλά και διασκεδαστική τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 30 συμμετέχοντες από διάφορες χώρες και πεδία μάθησης, όπως μηχανολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και μηχανικοί λογισμικού, δημιούργησαν πέντε ομάδες που είχαν τρεις μήνες για να προτείνουν τις λύσεις τους. Η εστίαση των προσπαθειών έγινε σε τομείς όπως ο υπολογισμός του βέλτιστου επιπέδου φόρτισης ανάλογα με τις καθημερινές μετακινήσεις, το κόστος φόρτισης, το ωφέλιμο εύρος ζωής των μπαταριών, αλλά και τη διαχείριση της ενέργειας, ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει τη μέγιστη απόδοση με τη μικρότερη κατανάλωση.

Από τις πέντε προτάσεις που κατατέθηκαν από τις αντίστοιχες ομάδες, οι μηχανολόγοι και τεχνικοί της FCA επέλεξαν εκείνη της ομάδας InFusion, η οποία πρότεινε μια πρωτοποριακή ιδέα μείωσης του άγχους που προκαλεί στους οδηγούς η ανάγκη φόρτισης του οχήματός τους. Οι κριτές επέλεξαν την πρόταση με βάση την υψηλή πολυπλοκότητα του προβλήματος, τη μοναδικότητα της προτεινόμενης λύσης και την ποιότητα της παρουσίασης. Η ιδέα θα επεξεργαστεί περαιτέρω με τη βοήθεια των ειδικών της Fiat Chrysler Automobiles, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα εφαρμογής της.

Αυτή η πρωτοβουλία της FCA ενισχύει τόσο τον τομέα της έρευνας όσο και την προώθηση νέων μεθόδων διδασκαλίας που θα οδηγούν στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο αποδοτικά αυτοκίνητα, τα οποία θα απολαμβάνουν καθημερινά οι χρήστες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης