Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Σηματοδοτώντας τη νέα εποχή, το μέλλον και την εξέλιξη του είδους σε ένα πιο πράσινο περιβάλλον, η Fiat εγκαινιάζει στο ιστορικό εργοστάσιο του Lingotto, τα Casa 500 και La Pista 500, αλλά και τη νέα σειρά εκδόσεων «500 RED». Μαζί με την Jeep και τη RAM, αλλά και τον φιλανθρωπικό οργανισμό «RED», κάνουν τη δική τους προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω του λανσαρίσματος των ειδικών εκδόσεων «RED», θα προσφερθούν περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Στα εγκαίνια του μουσείου Casa 500, αλλά και του μεγαλύτερου κρεμαστού κήπου στην Ευρώπη, La Pista 500, το παρών έδωσαν οι John Elkann πρόεδρος της Stellantis και Ginevra Elkann πρόεδρος της Pinacoteca Agnelli, καθώς και ο Olivier Francois CEO της Fiat και CMO της Stellantis. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο διάσημος Ιρλανδός μουσικός και ακτιβιστής Bono, ο οποίος είναι και συνιδρυτής της «RED».

Η νέα οικογένεια μοντέλων «500 RED», έχει ως πρωταγωνιστή το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500Ιδιαίτερη ευαισθησία για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Η πρωτοβουλία «RED» πήρε το όνομά της από το χρώμα της επείγουσας ανάγκης, ενώ ιδρύθηκε από τους Bono και Bobby Shriver το 2006, με στόχο να ενεργοποιήσει τις εταιρείες στον αγώνα κατά του AIDS. Σήμερα ο οργανισμός μάχεται τόσο κατά του AIDS όσο και κατά της πανδημίας του COVID, με επώνυμους  συνεργάτες όπως είναι οι: Amazon, Anova Culinary, Apple, Bank of America, Louis Vuitton, Montblanc, Vespa αλλά και η Stellantis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρώπη απέκτησε το μεγαλύτερο κρεμαστό της κήπο, με τα εγκαίνια του La Pista 500, ενός πάρκου που δημιουργήθηκε στην οροφή του ιστορικού εργοστασίου στο Lingotto της Fiat και αποτελείται από 40.000 φυτά. Παράλληλα, τα εγκαίνια του Casa 500, ενός ιδιαίτερου χώρου που μιλά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του θρυλικού 500, αλλά και η αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού «500 RED» συμπλήρωσαν μια ημέρα αφιερωμένη στην αυτοκίνηση και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Η έκδοση «500 RED» ξεχωρίζει για το κάθισμα του οδηγού, το οποίο είναι σε κόκκινο χρώμα, αν και τα υπόλοιπα είναι μαύραΛίγα λόγια για τα αυτοκίνητα

Η νέα οικογένεια μοντέλων «500 RED» έχει πρωταγωνιστή το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500. Ένα όχημα που αντιμετωπίζει την προστασία του περιβάλλοντος με ιδιαίτερη ευαισθησία. Η ειδική αυτή έκδοση ξεχωρίζει για το κάθισμα του οδηγού, το οποίο είναι σε κόκκινο χρώμα, αν και τα υπόλοιπα είναι μαύρα.

Όλα τα μοντέλα της οικογένειας «500 RED», το υβριδικό 500, το 500X και το 500L, εφοδιάζονται με μια σειρά καινοτόμων στοιχείων, όπως το ειδικό φίλτρο καμπίνας που εξουδετερώνει του ιούς και τα βακτήρια σε ποσοστό άνω του 99,9%. Οι επενδύσεις από το οικολογικό ύφασμα Seaqual, στο εσωτερικό, όπως και στο τιμόνι, αλλά και στον χώρο αποσκευών, έχουν ειδική αντιβακτηριακή επεξεργασία.

Από εκεί και πέρα, η Fiat λανσάρει για τους φίλους της μάρκας, τη δική της πρόταση για ηλεκτρικό πατίνι. Το «500 Iride RED» ξεχωρίζει για τον καινοτόμο σχεδιασμό του, ενώ θα είναι διαθέσιμο προς αγορά, τόσο κατά τη διάρκεια απόκτησης ενός Fiat «500 RED», όσο και ως gadget

Το πτυσσόμενο πατίνι είναι σχεδιασμένο, ώστε να χωρά στο πορτ-μπαγκάζ του 500, ενώ προσφέρει άνετες και ευέλικτες και μετακινήσεις στη πόλη, δίχως να ρυπαίνει το περιβάλλον. Ζυγίζει 15 κιλά μόλις, η αυτονομία του φτάνει τα 30 χλμ. και ο χρόνος φόρτισής του είναι μόλις 4,5 ώρες.   
 Όλα τα μοντέλα της οικογένειας «500 RED», εφοδιάζονται με ειδικό φίλτρο καμπίνας που εξουδετερώνει του ιούς και τα βακτήρια σε ποσοστό άνω του 99,9%
 
Το ηλεκτρικό πτυσσόμενο scooter είναι σχεδιασμένο, ώστε να χωρά στο χώρο αποσκευών του 500

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε θα δούμε το νέο Fiat Punto;

Η Fiat δίνει δώρα στους πιο «φιλικούς» οδηγούς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης