Συνδυάζει το μοντέρνο στυλ με την πρακτικότητα, τη συνδεσιμότητα και την απολαυστική οδική συμπεριφορά. Διαθέτει έναν δυνατό 1.000άρη κινητήρα και εξοπλίζεται με πληθώρα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας.

Το 500Χ ανήκει στα best seller crossover της αγοράς, με την τιμή του να αποτελεί δέλεαρ για κάθε υποψήφιο αγοραστή. Ποια έκδοση, όμως, είναι αυτή που αξίζει περισσότερο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιοτικό και σύγχρονο

Η αρχική τιμή του 500Χ είναι 16.990 ευρώ στην έκδοση 1.0Τ 120hp Urban

Ο Ιταλοί θεωρούνται οι κορυφαίοι στο design και το 500Χ αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Το crossover της FIAT είναι ένα από τα πιο στυλάτα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την εμπνευσμένη σχεδίασή του και τις καμπύλες γραμμές του αμαξώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό του έχει αναβαθμιστεί, με την επιφάνεια του ταμπλό να καλύπτεται από μαλακά στην υφή υλικά, στις πόρτες και στα καθίσματα έχουν τοποθετηθεί νέες επενδύσεις, ο πίνακας οργάνων με την οθόνη TFT είναι καινούργιος, όπως και η κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής στην κονσόλα.

Ο οδηγός συνδέει εύκολα το τηλέφωνό του μέσω Bluetooth έχοντας πρόσβαση σε πληθώρα εφαρμογών και υπηρεσιών. Το σύστημα πολυμέσων είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, ωστόσο τη διαφορά κάνει η χρηστικότητα και η ευκολία στη λειτουργία του.

Στην καμπίνα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση τέσσερις ενήλικες επιβάτες. Οι χώροι για αντικείμενα είναι αρκετοί, ενώ το πορτμπαγκάζ των 350 λίτρων έχει αρκετό ύψος και πλάτος, γεγονός που ευνοεί τη μεταφορά όσο το δυνατόν περισσοτέρων αποσκευών.

Κρύβει αρκετή δύναμη

Ευέλικτο, γρήγορο και σταθερό

Ο κινητήρας χωρητικότητας 999 κ.εκ. αποδίδει 120 ίππους και 190 Nm ροπής. Το μοτέρ έχει δύναμη από τις 1.750 σ.α.λ., προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Επιδεικνύει ελαστικότητα, είναι σχετικά αθόρυβος και εμφανίζει μέση κατανάλωση καυσίμου γύρω στα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Φυσικά, καλύπτει πλήρως τις αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων, με τα τέλη κυκλοφορίας να ανέρχονται στα 159,60 ευρώ.

Στον δρόμο είναι απόλυτα σταθερό, ταξιδεύει άνετα και δεν δείχνει να ζορίζεται όταν είναι φορτωμένο. Οι έμπειροι οδηγοί θα το εκτιμήσουν σε πιο απαιτητικές διαδρομές και οι νεότεροι μέσα στην πόλη, καθώς περνά με ευκολία από στενά δρομάκια, παρκάρει με δύο μανούβρες και είναι ιδιαίτερα ευέλικτο σε συνθήκες αυξημένης κίνησης. 

Τι επιλέγουμε;

Η έκδοση 1.0 Lounge αποτελεί τον ορισμό του value for money. Προσφέρεται στην τιμή των 17.690 ευρώ και διαθέτει αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει:

Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών
Σύστημα πολυμέσων Uconnect με οθόνη 7 ιντσών
2 θύρες USB
CarPlay, Android Auto, Smartphone Mirroring
Ηχοσύστημα Digital Audio με έξι ηχεία
Πολυλειτουργικό τιμόνι με οικολογικό δέρμα  
Χειριστήρια ήχου, Bluetooth, cruise control και αναγνώρισης φωνής
Φώτα ημέρας LED
Αυτόματα φώτα
Αισθητήρες βροχής
Πίσω αισθητήρες στάθμευσης
Ρυθμιζόμενο κάθισμα
Υποβραχιόνιο εμπρός
Σύστημα Lane Assist
Σύστημα Traffic Sign Recognition
Περιοριστή ταχύτητας
Trip computer
Air condition
Πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα.

Μάλιστα, το 500Χ είναι διαθέσιμο για όσους το επιθυμούν και με πρόγραμμα 5ετούς εργοστασιακής εγγύησης και οδικής βοήθειας.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις και τα χαρακτηριστικά του 500Χ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης