Πόσες φορές έχουμε αντικρίσει ανθρώπους και συνήθως γυναίκες να βάζουν τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου ενώ αυτό κινείται, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία άσχημη αισθητικά και επικίνδυνη συνήθεια, την οποία αποδοκιμάζουν τόσο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και οι ειδικοί. Η τοποθέτηση των ποδιών πάνω στο ταμπλό ή έξω από το παράθυρο του οχήματος μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά τραύματα σε περίπτωση πρόσκρουσης ή βίαιου φρεναρίσματος, ακόμη και με τη χρήση της ζώνης ασφαλείας.

Το πάτωμα έχει σχεδιαστεί για να βάζουμε τα πόδια μας, το ταμπλό για άλλους λόγους. Αυτό το κατάλαβε πολύ καλά μία γυναίκα στη Γεωργία. Η 33χρονη ταξίδευε με τον άνδρα της και το ένα από τα παιδιά τους, όταν αποφάσισε να βάλει τα πόδια στο ταμπλό και μάλιστα σε στάση «σταυροπόδι». Ο σύζυγος την προειδοποίησε επανειλημμένα, αλλά αυτή τον αγνόησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, λίγο αργότερα, το όχημα στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο αυτοκίνητο. Η πρόσκρουση έγινε με χαμηλή ταχύτητα, ωστόσο ενεργοποιήθηκαν οι αερόσακοι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αερόσακος του συνοδηγού να παρασύρει το δεξί πόδι της Audra Tatum και να το σπάσει σε τέσσερα σημεία από τον αστράγαλο έως το μηρό. Μάλιστα, το γόνατο τινάχθηκε με τέτοια δύναμη, που έσπασε και τη μύτη της. Αντίθετα, ο μπαμπάς και το παιδί δεν έπαθαν το παραμικρό.

Η μαμά χρειάστηκε να κάνει συνεχόμενες επεμβάσεις, να βάλει έξι βίδες στο πόδι και να ακολουθήσει επί μήνες πορεία αποκατάστασης σε ειδικό κέντρο, χωρίς όμως να επανέλθει πλήρως.

Η ίδια θέλησε να μοιραστεί την τραυματική εμπειρία της, παροτρύνοντας τον κόσμο να μη βάζει τα πόδια στο ταμπλό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης