Τον περασμένο Απρίλιο, άνοιξαν οι παραγγελίες για το εντυπωσιακό supercar της αμερικανικής φίρμας αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας FordGT.com.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικτυακή διαδικασία του πρώτου γύρου υποβολής αιτήσεων ήταν ανοικτή μέχρι τις 12 Μαΐου και οι παραγγελίες αφορούσαν μόνο τα δύο πρώτα χρόνια παραγωγής, δηλαδή 500 μονάδες. Όπως είχε ανακοινώσει η Ford τότε, οι αιτούντες έχουν την ευκαιρία να προσδιορίσουν το κατάστημα FordStore από το οποίο επιθυμούν να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους και, εάν το αίτημά τους εγκριθεί, θα ολοκληρώσουν την αγορά με τη βοήθεια της νέας υπηρεσίας Ford GT Concierge. Στη συνέχεια θα έρχονται σε επαφή με την υπηρεσία και θα βιώνουν μία εξατομικευμένη εμπειρία -όχι μόνο κατά την παραγγελία και παράδοση του οχήματος, αλλά και για όσο διάστημα βρίσκεται στην ιδιοκτησία τους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε, ωστόσο, υπήρξε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Οι παραγγελίες για το υπέροχο GT ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, φθάνοντας τον απίστευτο αριθμό των 6.506 ολοκληρωμένων αιτήσεων. Όπως ήταν φυσικό, η Ford έπρεπε να επιλέξει τους εκλεκτούς πελάτες που θα παραλάβουν το αυτοκίνητο και να αποκλείσει τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη του περασμένου μήνα, όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές, έλαβαν συγχρόνως, από ένα email με τη σφραγίδα της «μπλε οβάλ» φίρμας. Για 6.006 ανθρώπους η μέρα εκείνη δεν ήταν και η καλύτερη της ζωής τους, καθώς η Ford ανέφερε πως δεν πέρασαν στην επόμενη φάση.

To email έγραφε:

«Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για την αγορά ενός Ford GT!

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε το πάθος μας για την απόδοση και για το νέο Ford GT.
Η ζήτηση του Ford GT από ανθρώπους σαν και εσένα, έχει ξεπεράσει κατά πολύ την περιορισμένη παραγωγή μας. Δυστυχώς, δεν έχουμε αρκετά Ford GT για να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας αυτή τη στιγμή.
Έχουμε επιβεβαιώσει τα σχέδια παραγωγής του Ford GT μόνο για δύο χρόνια. Ωστόσο, αν η επιπλέον παραγωγή επιβεβαιωθεί, η αίτηση σας θα παραμείνει στο προφίλ σας για εύκολη ενημέρωση.
Εν τω μεταξύ, σας προτείνουμε να μείνετε συνδεδεμένοι με τις τελευταίες ανακοινώσεις, ειδήσεις και πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας μας: www.fordgt.com.

Σας ευχαριστούμε, και πάλι, για το πάθος σας για το νέο supercar μας.

Χαιρετισμούς,

Η ομάδα της Ford GT»

 

Αντιθέτως, στους 500 υπερ-τυχερούς ανέφερε:

«Συγχαρητήρια! Έχετε επιλεγεί για να αγοράσετε ένα Ford GT. Το πάθος σας για την απόδοση και για το Ford GT ήταν αρκετά για να σας εξασφαλίσουν ένα από τα αυτοκίνητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχετε αυτή την ευκαιρία.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία και να μας τα στείλετε εντός 10 ημερών ώστε να σας αποστείλουμε το επίσημο Welcome Guide. Ο οδηγός αυτός παρέχει βασικές πληροφορίες και σας καλωσορίζει στην υπηρεσία Ford GT experience».


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης