Η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει ριζικά. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να δούμε στους δρόμους αυτοκίνητα που μέχρι πρότινος φάνταζαν «διαστημικά» στα μάτια των περισσότερων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία κάνει τεράστια άλματα προόδου, με τις εταιρείες να εξελίσσουν οχήματα που κινούνται μόνα τους, συνδέονται μεταξύ τους, εξοπλίζονται με προηγμένους αισθητήρες, ραντάρ και οθόνες σε όλη την καμπίνα.

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η smart θα παρουσιάσει το όραμά της για τα μελλοντικά μικρά αυτοκίνητα πόλης. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό concept που κινείται χωρίς τη συνδρομή του οδηγού μέσα στα αστικά κέντρα, είναι πλήρως ηλεκτρικό και δεν διαθέτει καν τιμόνι και πεντάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Vision EQ fortwo θα βγει στους δρόμους το 2030 όπως αναφέρει η γερμανική μάρκα, προσφέροντας στους δύο επιβάτες μία ανεπανάληπτη εμπειρία. Έχει μήκος μόλις 2,7 μέτρα και πλάτος 1,72μ., με την εικόνα του αμαξώματος να κλέβει τις εντυπώσεις.

Τα πάντα σε αυτό το αυτοκίνητο έχουν σχεδιαστεί με βάση την άνεση των επιβατών. Στην εξωτερική μάσκα και στις πλαϊνές γυάλινες επιφάνειες προβάλλονται μηνύματα για την κίνηση και διάφορες πληροφορίες, επικοινωνώντας με τους πεζούς. Στην καμπίνα υπάρχουν μεγάλες οθόνες αφής, ενσωματώνοντας πρωτοποριακές εφαρμογές.

Φυσικά, το πρωτότυπο τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρα και δεν ρυπαίνει καθόλου την ατμόσφαιρα, είναι απόλυτα ασφαλές και «διαβάζει» τα πάντα στον δρόμο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης