Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική μάρκα παρουσίασε το πρωτότυπο AI:ME, ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικά αυτοκίνητο με συμπαγείς διαστάσεις, φουτουριστικό εσωτερικό και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept έκανε πρεμιέρα στην έκθεση της Σαγκάης. Χαρακτηρίζεται ως ένα premium όχημα πόλης με ευρύχωρη καμπίνα που προσφέρει στους επιβάτες υψηλές δυνατότητες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και χαλάρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μήκος 4,3 μέτρα και πλάτος 1,9μ., το AI:ME θυμίζει ένα συμβατικό supermini. Το μεγάλο μεταξόνιο όμως (2,77μ.) και η ευελιξία του εσωτερικού το κατατάσσουν μία κατηγορία πάνω. Μπροστά υπάρχουν 2 plus-x-καθίσματα και πίσω ένα κάθισμα – καναπές. Η διάταξη των θέσεων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα τις ανάγκες των επιβατών.

Οι σχεδιαστές της Audi έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό της καμπίνας, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον. Οι επιφάνειες του σαλονιού καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά, οι οθόνες OLED φροντίζουν για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών, όπως και τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Το πρωτότυπο φέρει τιμόνι αεροπορικού τύπου και πεντάλ, ωστόσο, μπορεί να κινηθεί και μόνο του μέσα στα αστικά κέντρα και τον αυτοκινητόδρομο, χάρη στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4. Όταν περάσει στην παραγωγή, θα μπορεί να εξατομικευτεί πλήρως, ανάλογα τις επιθυμίες του πελάτη.

Ενσωματώνει πληθώρα εφαρμογών όπως ένα smartphone και τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 170 ίππων. Για την ενέργεια φροντίζει μία μπαταρία 65 kWh. Η Volkswagen δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με την αυτονομία του οχήματος, ούτε το πότε θα περάσει στην παραγωγή.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης