Οχήματα που κινούνται μόνα τους, αναγνωρίζουν οτιδήποτε συμβαίνει στον δρόμο, συνδέονται και επικοινωνούν μεταξύ τους και φυσικά είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Από την επόμενη δεκαετία ο κόσμος της αυτοκίνητης θα αλλάξει ριζικά. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι συνεργάτες τους, εξελίσσουν πρωτοποριακά συστήματα και τεχνολογίες που συναρπάζουν. Στόχος είναι ένα καλύτερο αύριο, ένα πιο καθαρό περιβάλλον και η δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους κατασκευαστές που πρωτοπορούν είναι η Jaguar Land Rover. Ο βρετανικός όμιλος εξελίσσει ένα φουτουριστικό τιμόνι, το οποίο θα παρουσιάσει στο TechFest του Λονδίνου. Σύμφωνα με την JLR, πρόκειται για ένα έξυπνο τιμόνι το οποίο ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη, φέρει ολογράμματα και μπορεί να προβάλλει οποιαδήποτε λειτουργία.

Ονομάζεται Sayer και είναι κατασκευασμένο από βουρτσισμένο αλουμίνιο. Απευθύνεται αποκλειστικά σε οχήματα με αυτόνομη τεχνολογία και λειτουργεί με αναγνώριση φωνής. Θα αποτελέσει το προσωπικό αξεσουάρ του ιδιοκτήτη, όπως ένα tablet για παράδειγμα, καθώς μπορείς να το βγάλεις από τη θέση του, να το πάρεις μαζί σου στο σπίτι και να το χρησιμοποιήσεις ως βοηθό, υπενθυμίζοντας τα ραντεβού ή μετακινώντας το αυτοκίνητο από το γκαράζ εμπρός από την πόρτα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης