Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η εκθαμβωτική EQS, το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο στην ιστορία της γερμανικής φίρμας μετρά αντίστροφα τον χρόνο για το παγκόσμιο λανσάρισμά του. Μέσα στο καλοκαίρι θα βρίσκεται στις εκθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes ξεκίνησε την παραγωγή της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της στο φημισμένο εργοστάσιο Factory 56 του Sindelfingen. Οι πρώτες μονάδες του οχήματος είναι ήδη έτοιμες, με τις παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται για το καλοκαίρι.

Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται και συναρμολογείται σύμφωνα με τα αυστηρότερα κριτήρια. Η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης και ουδέτερης λειτουργίας. Η ευελιξία της γραμμής παραγωγής είναι αξιοθαύμαστη, όπως και οι ψηφιακές διαδικασίες.

Για την κατασκευή της EQS απασχολούνται 1.500 άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της τεχνολογίας υψηλής τάσης και το ψηφιακό οικοσύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με 15 λεπτά φόρτισης προσφέρει 300 χλμ. αυτονομία

Το εργοστάσιο Factory 56 είναι από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο.

Aρχικά το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Η βασική EQS 450+ αποδίδει 333 ίππους και 568 Nm ροπής, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6,2 δευτερόλεπτα. Η τετρακίνητη EQS 580 4MATIC έχει ισχύ 523 ίππων και 855 Nm ροπής, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4,3΄΄. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται και στις δύο περιπτώσεις στα 210 χλμ./ώρα. Αργότερα θα υπάρξει μια πανίσχυρη εκδοχή με 761 ίππους.

Η μεγαλύτερη από τις δύο μπαταρίες διαθέτει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο της τάξεως των 107,8 kWh, με την αυτονομία να είναι σε εκπληκτικά επίπεδα (770 χλμ.).

Από δίκτυο ταχυφόρτισης 200 kW αναπληρώνει ενέργεια για 300 χιλιόμετρα σε μόλις 15 λεπτά. Στο σπίτι και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, η EQS μπορεί να φορτίζεται πολύ εύκολα με συνεχές ρεύμα χρησιμοποιώντας τον φορτιστή αυτοκινήτου ισχύος έως 22 kW.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε άλλη κλάση η νέα Mercedes EQS

To εκπληκτικό εσωτερικό της νέας Mercedes EQS

Η νέα Mercedes EQA ήρθε στην Ελλάδα και τη βάζουμε στην πρίζα!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης