Μετά το νέο Cooper, η MINI ετοιμάζει τη νέα γενιά του Clubman, το οποίο θα παρουσιάσει αρχικά σε μορφή πρωτότυπου, στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της, στις 4 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Clubman θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας, με μήκος στα 4,22 μέτρα, πλάτος στο 1,84μ. και ύψος στο 1,45μ. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον προκάτοχό του, είναι ότι διαθέτει πλέον τέσσερις πόρτες στο πλάι και όχι τρεις, με την πόρτα του πορτμπαγκάζ να χωρίζεται σε δύο τμήματα και να ανοίγει αντικριστά. 

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, η MINI αναφέρει ότι πρόκειται για πρωτότυπο μοντέλο, ωστόσο όπως φαίνεται πρόκειται περισσότερο για έκδοση προ-παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα φουτουριστικό και ελάχιστα τμήματα θα παραμείνουν ίδια στο μοντέλο παραγωγής. Πιθανότατα, η καμπίνα θα υιοθετεί τη σχεδίαση του Cooper, με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Clubman concept θα κάνει ντεμπούτο στη Γενεύη, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται λογικά τον Σεπτέμβριο, στο Παρίσι και το λανσάρισμα να υπολογίζεται στα τέλη του έτους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης