Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το εργοστάσιο της Toyota στο Valenciennes της Γαλλίας άνοιξε τις πύλες τους προκειμένου να υποδεχθεί την τέταρτη γενιά του best seller ευρωπαϊκού μοντέλου της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατασκευή του αυτοκινήτου ξεκίνησε επίσημα στο Toyota Motor Manufacturing France, με τις πρώτες μονάδες να είναι ήδη έτοιμες. Το καινούριο Yaris βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA GA-B, προσφέρει περισσότερους χώρους χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο, εξοπλίζεται με το πακέτο Toyota Safety Sense (TSS), είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας με κεντρικό αερόσακο και έχει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου θα είναι διαθέσιμο με τρία μηχανικά σύνολα, τους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης 1.000 κ.εκ. και 1.500 κ.εκ., καθώς κι έναν υβριδικό 1.5 λίτρου. Τα μοτέρ διακρίνονται για τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Για την παραγωγή του νέου Yaris αλλά και των υπόλοιπων οχημάτων που βασίζονται στην πλατφόρμα TNGA, η Toyota επένδυσε το ποσό των 100 εκατ. ευρώ. Το 2021, η εταιρεία θα προσθέσει άλλα 100 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της Γαλλίας, καθώς στα μέσα του έτους θα μπει στη γραμμή παραγωγής και το νέο compact SUV, Yaris Cross.

Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου προγραμματίζεται για το φθινόπωρο

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης