To ποσό-ρεκόρ των 7 εκατομμυρίων δολαρίων έπιασε η τελευταία μονάδα του hypercar της φημισμένης ιταλικής φίρμας στη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη LaFerrari θεωρείται συλλεκτική, είναι η 500η και τελευταία που βγήκε από τη μονάδα παραγωγής του Maranello.  Κατασκευάστηκε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων στην κεντρική Ιταλία, έπειτα από απαίτηση του πρόεδρου της μάρκας και επικεφαλής του ομίλου FCA, Sergio Marchionne.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι βαμμένη στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα Rosso Corsa, φέρει λευκές λεπτομέρειες στο καπό και στον χώρο του κινητήρα, το σήμα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στην άκρη του ρύγχους και δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό.

Αν και οι εκτιμητές του οίκου θεωρούσαν πως το αυτοκίνητο θα πιάσει περίπου 5 εκατ., τελικά πωλήθηκε για 7.000.000 δολάρια, με όλο το ποσό να δίνεται στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης