Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πριν ακριβώς έναν χρόνο η GMC παρουσίασε την πρώτη εξηλεκτρισμένη γενιά του επιβλητικού Hummer με την απίθανη ιπποδύναμη των 1.000 ίππων. Τις επόμενες ημέρες οι πρώτοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να απολαύσουν το εντυπωσιακό αυτοκίνητο με τις παραδόσεις να ξεκινούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ηλεκτρικός γίγαντας με 530χλμ. αυτονομία

Το Hummer EV κοστίζει από 100.000+ δολάρια στην έκδοση Edition 1 και διαθέτει μία τεράστια μπαταρία 200kWh. Η απόδοση του θηριώδους συνόλου είναι απίστευτη αγγίζοντας τους 1.000 ίππους από τρεις συνολικά ηλεκτροκινητήρες (δύο πίσω και έναν μπροστά), καταφέρνοντας να επιταχύνει από 0 έως τα 96χλμ./ώρα σε 3 δευτ. με Launch Control. 

Το βάρος του ξεπερνά τα 4.103 κιλά, την ώρα που το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.445μ. με την απόσταση από το έδαφος να φτάνει μέχρι και τα 40 εκατοστά. Παράλληλα διαθέτει μία λειτουργία κατά την οποία και οι τέσσερις τροχοί μπορούν να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τώρα έχουν καταβάλει την ελάχιστη προκαταβολή των 100 δολαρίων πάνω από 125.000 αγοραστές, ενώ από το 2023 το μοντέλο θα προσφέρεται και σε μία ακόμα πιο προσιτή έκδοση. Η εταιρία ανακοίνωσε πως οι πρώτοι ιδιοκτήτες θα έχουν την τύχη να κάνουν Χριστούγεννα με το δικό του GMC Hummer EV πριν το τέλος του έτους

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης