Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το 2021 θα είναι η χρονιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι κατασκευαστές αναμένεται να παρουσιάσουν δεκάδες ολοκαίνουρια μοντέλα τεχνολογίας EV σε κάθε κατηγορία, επενδύοντας τεράστια ποσά για την κατασκευή και εμπορική προώθησή τους στις αγορές ανά την υφήλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή θα έχει η Mercedes. Η γερμανική εταιρεία έχει στα σκαριά έξι νέα οχήματα τα οποία ανήκουν στη σειρά EQ και θα πλαισιώσουν τα EQC και EQV.

Συγκεκριμένα, το επόμενο έτος θα δούμε την EQS, ένα πολυτελές sedan που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο «56» στο Sindelfingen της Γερμανίας. Ουσιαστικά πρόκειται για την ηλεκτρική εκδοχή της S-Class.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στον Ιανουάριο θα κάνει πρεμιέρα η EQA, ένα compact SUV που θα παράγεται στις γερμανικές εγκαταστάσεις του Rastatt, ενώ λίγο αργότερα θα ντεμπουτάρει η μεγαλύτερη EQB. Αυτό το μοντέλο θα φιλοξενηθεί στη μονάδα της Mercedes στην Ουγγαρία.

Η EQS και η EQC είναι δύο ακόμη μοντέλα που θα παρουσιάσει η Mercedes το 2021. Θα κατασκευάζονται στη Βρέμη από τα τέλη του έτους. Τα μεγαλύτερα SUV της γκάμας με την ονομασία EQE και EQS θα αποκαλυφθούν το 2022 και η παραγωγή τους θα γίνει στο εργοστάσιο της Tuscaloosa  στις ΗΠΑ.

Στόχος της Mercedes είναι να ηγηθεί στα premium ηλεκτρικά οχήματα και μέχρι το τέλος της δεκαετίας πάνω από το 50% των πωλήσεων να αντιστοιχούν σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα και plug-in hybrid αυτοκίνητα.

Πού δοκιμάζονται τα νέα ηλεκτρικά της Mercedes;

      Το νέο ηλεκτρικό της Mercedes θα έχει αυτονομία 700 χιλιομέτρων

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης