Η σουηδική φίρμα προχώρησε στην ανανέωση των μεγάλων sedan και station μοντέλων της γκάμας της, εμπλουτίζοντας τον εξοπλισμό και προσθέτοντας ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη σχεδίαση, οι άνθρωποι της Volvo προχώρησαν σε μια σειρά από κομψές παρεμβάσεις, τοποθετώντας νέους προβολείς ομίχλης, νέο σπόιλερ και νέο προφυλακτήρα. Τα πίσω φώτα είναι full LED και ενσωματώνουν σειριακά φλας, στις ζάντες υπάρχουν νέα σχέδια, ενώ πλουσιότερη είναι και η παλέτα των χρωμάτων.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins, η αποκλειστική μάλλινη επένδυση καθισμάτων  «tailored wool blend» και το σύστημα καθαρισμού αέρα Advanced Air Cleaner, που περιλαμβάνει αισθητήρα για τα σωματίδια PM2,5. Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό μέσω της κεντρικής οθόνης. Εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, το Advanced Air Cleaner μπορεί να εξαλείψει όλα τα μικροσκοπικά σωματίδια από την ατμόσφαιρα της καμπίνας μέσα σε λίγα λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης τα S90 και V90 εξοπλίζονται με δύο θύρες φόρτισης USB-C για τους πίσω επιβάτες και λειτουργία ασύρματης φόρτισης για smartphone.

Στους κινητήρες υπάρχει πλέον και η επιλογή των mild hybrid, προσφέροντας έως και 15% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Το σύστημα πέδησης break-by-wire αλληλεπιδρά με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, ανακτώντας κινητική ενέργεια κατά το φρενάρισμα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης