Η Porsche ανακοίνωσε τα σχέδιά της να λανσάρει ένα πολυτελές ηλεκτρικό SUV στην εκδήλωση Capital Markets Day που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας στο Weissach της Γερμανίας.

 Ο επικεφαλής της Porsche Oliver Blume, δήλωσε ότι το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στη Λειψία, το οποίο κατασκευάζει επί του παρόντος το Macan και το Panamera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το νέο e-SUV θα στοχεύει στα «τμήματα υψηλότερου περιθωρίου κέρδους» σε μια προσπάθεια «να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες πωλήσεων». Η συζήτηση για «τμήματα υψηλότερου περιθωρίου κέρδους» μάλλον υποδηλώνει ότι αυτό θα είναι ένα μεγάλο SUV.

Η Porsche ελπίζει ότι το νέο EV θα ενισχύσει την επιτυχία της εταιρείας στους πίνακες των SUV. Πέρυσι η Porsche πούλησε 301.915 αυτοκίνητα, με τη Macan να κατέχει την πρώτη θέση (88 χιλιάδες) και την Cayenne στη δεύτερη θέση (83 χιλιάδες).

Διαθέσιμο θα είναι επίσης ένα πλήρως ηλεκτρικό Macan, όπως και ένα ηλεκτρικό, μεσαίου κινητήρα 718. Πράγματι, η Porsche στοχεύει το 80 τοις εκατό των αυτοκινήτων που παραδίδει το 2030 να είναι ηλεκτρικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης