Η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τη Nissan να μπαίνει δυναμικά στην αγορά.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως την επόμενη χρονιά θα δούμε το πρώτο μοντέλο που μπορεί να κινηθεί χωρίς τη βοήθεια του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο, ενώ από το 2020 θα περάσουν στην παραγωγή αρκετά οχήματα με αυτόματο πιλότο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Nissan ονομάζεται Piloted Drive 1.0 και δοκιμάζεται αυτή την εποχή πάνω στο ηλεκτροκίνητο Leaf. Χρησιμοποιώντας 12 κάμερες, πέντε ραντάρ, τέσσερις σαρωτές laser και υπερηχητικούς αισθητήρες, το πρωτότυπο όχημα μπορεί να εκτελέσει μια σειρά ελιγμών, να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας, να προσπεράσει και να εξέλθει από αυτοκινητόδρομο, χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση.

Τα έως τώρα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά, με το πρώτο όχημα που εξοπλίζεται με το Piloted Drive 1.0 να κάνει ντεμπούτο στα τέλη του 2016 στην Ιαπωνία. Παράλληλα, η Nissan ανέφερε πως στην επερχόμενη έκθεση του Τόκιο, θα παρουσιάσει ένα concept που αποκαλύπτει το όραμα της εταιρείας στην αυτονομία και την ηλεκτροκίνηση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης