Την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου Tarraco, του αυτοκινήτου που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της, έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο χαρακτηρίζεται ως η ναυαρχίδα της Seat. Πατάει στην πλατφόρμα MQB A2 του VW Group και θα είναι διαθέσιμο ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, όπως ακριβώς και το Skoda Kodiaq, που αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστή του.

Αισθητικά ακολουθεί τη φιλοσοφία των Ateca και Arona, έχοντας όμως πιο επιβλητική εμφάνιση και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εσωτερικό, με τη Seat να τοποθετεί για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής ψηφιακό πίνακα οργάνων και νέα οθόνη υψηλής ευκρίνειας στην κεντρική κονσόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη και τους κινητήρες δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Η παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου SUV θα γίνει τους επόμενους μήνες, με το λανσάρισμα να προγραμματίζεται για τα τέλη του έτους.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι, το Tarraco προέρχεται από τη σημερινή Ταραγκόνα. Όνομα πρώην ρωμαϊκής πόλης με μεγάλη ιστορική σημασία, που βρίσκεται στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης