Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ο κορεατικός όμιλος ανακοίνωσε ότι το πολυαναμενόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της KIA, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των crossover, θα είναι έτοιμο εντός του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP), την οποία θα χρησιμοποιεί τόσο το επερχόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Genesis, που θα δούμε επίσης το 2021, όπως και τα μελλοντικά οχήματα της Hyundai.

Η KIA δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με το EV μοντέλο που έχει στα σκαριά. Ωστόσο είναι βέβαιο πως πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Imagine, υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και ένα αποδοτικό ηλεκτρικό σύνολο που παρέχει αυτονομία κίνησης έως 500 χιλιόμετρα.

Λογικά, θα προσφέρεται με διαφορετικού τύπου μπαταρίες υποστηρίζοντας φόρτιση 240, 400 και 800 Volt και εξασφαλίζοντας την ταχυφόρτιση της μπαταρίας σε ποσοστό 80% σε μόλις 18 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της KIA είναι μέχρι το 2025 να έχει λανσάρει στην αγορά 11 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και το 20% των παγκόσμιων πωλήσεων να αποτελείται από οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

To ηλεκτρικό KIA θα φορτίζει σε 20 λεπτά και θα έχει αυτονομία 500 χλμ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης