Στη βαυαρική φίρμα, η τέχνη και το αυτοκίνητο είναι στενά συνδεδεμένα. Κατά καιρούς, φημισμένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει πρωτοποριακά project, με βάση τα μοντέλα της BMW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο τετράτροχο έργο τέχνης έχει την υπογραφή του Milan Kunc. Ο Τσέχος καλλιτέχνης με γερμανικές ρίζες, επέλεξε ως «καμβά» το plug-in hybrid sportcar της BMW. Σε συνεργασία με την γκαλερί της Πράγας «Cermak Eisenkraft», ανέδειξε στο αμάξωμα του i8 Roadster θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Η ιδέα πίσω από το project ήταν η φύση, το περιβάλλον και τα τέσσερα στοιχεία του: νερό, φωτιά, γη και αέρας. Η ισορροπία αυτών των στοιχείων αποτελεί τη βάση για τη ζωή πάνω στη Γη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιδιαίτερο αυτό i8 Roadster με την ονομασία «4 elements by Milan Kunc», θα βγει προς πώληση και όλα τα κέρδη θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ocean Cleanup που έχει αναλάβει την απομάκρυνση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά.

Το αμάξωμα του αυτοκινήτου αποτυπώνει με ποπ σουρεαλισμό τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, ένα στυλ που προδίδει την ταυτότητα του ζωγράφου, Milan Kunc. Κάθε τμήμα του i8 Roadster απεικονίζει μία ανεξάρτητη ιστορία των στοιχείων (φωτιά, νερό, αέρας και γη). Ο καλλιτέχνης αφήνει αιχμές για την τρέχουσα κατάσταση του πλανήτη. Το έργο γεννά ερωτήματα ως προς το ποια είναι η κατεύθυνση της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και του πλανήτη μας.

Η πεταλούδα με τη βλάστηση αντιπροσωπεύει το στοιχείο του αέρα και τη δυναμική μεταμόρφωση των φυσικών δυνάμεων. Η ύπαιθρος παρομοιάζει τις πράξεις των ανθρώπων. Τα ψάρια, τα σαλιγκάρια, τα καβούρια και οι αστερίες αντιπροσωπεύουν την ισορροπία του υδάτινου περιβάλλοντος. Η φωτιά συμβολίζει την πηγή ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ζωής και της εξέλιξής της.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης