Ο Niki Lauda εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης, μετά την μεταμόσχευση πνεύμονα στην οποία υπεβλήθη. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή, με τους γιατρούς να τον αποσυνδέουν από τη μηχανική υποστήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περίπτωση του 66χρονου Αυστριακού ανέλαβαν επτά κορυφαίοι ειδικοί, οι οποίοι και μίλησαν για την κατάστασή του. Ο επικεφαλής του πνευμονολογικού τμήματος, Marco Idzko, ανέφερε ότι ο Lauda υπέφερε από αιμορραγική κυψελίτιδα, καταστρέφοντας ουσιαστικά τον πνεύμονά του. Έτσι, αποφασίστηκε άμεσα η μεταμόσχευση, καθώς κινδύνευε η ζωή του.

Ο θωρακοχειρουργός, Konrad Hotzenecker, ο οποίος έκανε την επέμβαση μαζί με τον Walter Klepetko, τόνισε πως, το συμβατό όργανο βρέθηκε σε πέντε ημέρες. Ο οργανισμός του Lauda αντιδρά εξαιρετικά στο μόσχευμα μέχρι στιγμής και έτσι μπόρεσαν να αφαιρέσουν τη μηχανική υποστήριξη. 

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του καρδιολογικού, Christian Hengstenberg, δήλωσε: «Ο ασθενής επιβίωσε της επέμβασης και μπορούσε να αποσωληνωθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο σωλήνας στον πνεύμονα μπορούσε να αφαιρεθεί και ο ασθενής να αναπνέει από μόνος του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, οι επόμενοι 3-4 μήνες θεωρούνται κρίσιμοι, καθώς σε αυτό το διάστημα παρατηρούνται οι όποιες δυσλειτουργίες. Η περίοδος αποκατάστασης θα είναι μακρά, ωστόσο, ο Lauda είναι πολύ μεγάλος μαχητής, όπως πρόσθεσε ο προσωπικός του γιατρός.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως, ο Αυστριακός δεν επιτρέπεται να λαμβάνει ισχυρά αντιβιοτικά, καθώς έχει κάνει δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού, ενώ πρόσφατα υπεβλήθη και σε εγχείρηση bypass αφού υπέστη έμφραγμα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης