Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τη νέα γενιά του Ranger παρουσίασε η Ford καταφέρνοντας να συνδυάσει τις off road ικανότητες του με τις πιο hi-tech τεχνολογίες της. Οι πρώτες παραδόσεις του θα γίνουν στις αρχές του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο σύγχρονο από ποτέ

Ξεκάθαρη η νέα σχεδιαστική ταυτότητα του μοντέλου, το οποίο αποκτά νέα μάσκα και LED φωτιστικά σώματα σχήματος C. Παράλληλα, μεταξόνιο και μετατρόχιο αυξήθηκαν, παρέχοντας αρχικά μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, αλλά ελευθερώνοντας έξτρα  χώρο κάτω από το καπό, για την τοποθέτηση και του ισχυρού V6 κινητήρα.

Η καμπίνα θυμίζει ξεκάθαρα ένα επιβατικό SUV
Η εικόνα της καμπίνας δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση ένα Pick-up, καθώς συναντάμε όλες τις τεχνολογικές πινελιές που χρησιμοποιούνται και στα επιβατικά οχήματα. Αρχικά μία κάθετη οθόνη αφής 10.1 ή 12 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό είναι το κέντρο ελέγχου όλων των λειτουργιών, διαθέτοντας λογισμικό SYNC 4, modem FordPass Connect αλλά και κάμερα 360ο, αλλά και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Την premium εικόνα συμπληρώνουν ο μικρός επιλογέας  αλλά και τα αρκετά μαλακά υλικά που ντύνουν σε μεγάλο ποσοστό την καμπίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τη καρότσα, διαθέτει 50χλστ. μεγαλύτερο πλάτος (συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά), ενώ η πόρτα της επιτρέπει επιτόπιες εργασίες καθώς εξοπλίζεται με σφιγκτήρες μέτρησης και υποδοχές για κοπή υλικών.

Με κινητήρες από 2.0 TDI έως και V6 
Η γκάμα με τους κινητήρες περιέχει έναν diesel 2.000 κ.εκ. σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης (με ένα ή δύο turbo), ενώ κορυφαία επιλογή αποτελεί ο V6 diesel των 3.000κ.εκ. Σε όλες τις εκδόσεις υπάρχει η δυνατότητα είτε για μόνιμη τετρακίνηση με αυτόματη λειτουργία, είτε για ηλεκτρονική με επιλογή από τον οδηγό. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης