Ήταν Αύγουστος του 2017, όταν η Opel προσχώρησε στο Groupe PSA, αλλάζοντας όλο το πλάνο και κάνοντας αποφασιστικά βήματα για να επανέλθει σε επιτυχημένη τροχιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

12 μήνες αργότερα, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε κέρδη, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις της, αξιοποιώντας το σχέδιο της PSA και προτάσσοντας όλες τις δυνατότητες της μάρκας. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της Opel, Michael Lohscheller: «Είμαστε μία τελείως διαφορετική εταιρία μετά από έναν χρόνο.  Έχουμε μπει σε τροχιά για να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί και έχουμε ήδη ευθυγραμμίσει πολλούς τομείς με στόχο το μέλλον. Έχουμε αποκομίσει πολλαπλά οφέλη από την ένταξή μας στο επιτυχημένο Groupe PSA. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό – το οποίο παράλληλα αποτελεί υποχρέωση».

Το επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο κέρδους για το πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι 5,0%, κάτι που αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα «PACE!» λειτουργεί σωστά. Η ανταγωνιστικότητα των εργοστασίων παραγωγής σε όλη την Ευρώπη βελτιώθηκε σημαντικά. Μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους, η διοίκηση της Opel έχει συνάψει συμφωνίες για το μέλλον όλων των ευρωπαϊκών εργοστασίων, που θα οδηγήσουν σε προϊοντικές ανακατατάξεις και μαζικές επενδύσεις στα εργοστάσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα, το νέο Corsa θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Zaragoza. Η επόμενη γενιά του Vivaro θα συναρμολογείται στο Luton, από το 2019 και το Grandland X στο Eisenach από τα μέσα της επόμενης χρονιάς – συμπεριλαμβανομένης της μιας υβριδικής έκδοσης που θα ακολουθήσει το 2020.

Παράλληλα, με νέους εισαγωγείς σε Μαρόκο, Τυνησία, Ν. Αφρική και Λίβανο, η εταιρία προχωρά αποφασιστικά με σκοπό να διπλασιάσει τις πωλήσεις της εκτός Ευρώπης μέχρι το 2020. Μοντέλα της Opel θα συναρμολογούνται στη Ναμίμπια από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, πάνω από το 10% του όγκου πωλήσεων θα δημιουργείται εκτός Ευρώπης. Η εταιρία χρησιμοποιεί επίσης με επιτυχία τις υπάρχουσες δομές του Groupe PSA γι’ αυτές τις δραστηριότητες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης