Επιτέλους φτιάχνουν τους δρόμους στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 13:03
Επιτέλους φτιάχνουν τους δρόμους στην Αθήνα

Έργα ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

Στο πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 4.940.000 ευρώ, περιλαμβάνονται οι εξής δρόμοι: Βασιλίσσης Όλγας, Αρδηττού, Υμηττού, Πατησίων, 3ης Σεπτεμβρίου, Ακαδημίας, Χαριλάου Τρικούπη, Υμηττού, Αριστείδου, Ασκληπιού, Ευριπίδου, Ζωοδόχου Πηγής, Σόλωνος, Σοφοκλέους, Σωκράτους, Αμερικής, Νίκης και Βουλής.

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας (από Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας έως Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου).

Για τη μικρότερη ταλαιπωρία των πολιτών, οι εργασίες θα εκτελούνται κατά τις νυχτερινές ώρες και συγκεκριμένα μεταξύ των ωρών 23.00 - 06.00.

Η Περιφέρεια Αττικής ζητεί την κατανόηση των πολιτών για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα υποστούν. Για την υλοποίηση των σχετικών έργων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα πραγματοποιείται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπου θα πραγματοποιούνται εργασίες.

Επίσης, καλεί τους οδηγούς να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών, ακολουθώντας την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η προστασία της ζωής των πολιτών αποτελούν ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας μας. Με βάση αυτόν τον στόχο ξεκινούν σημαντικά έργα ασφαλτόστρωσης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου. Κεντρικό ζητούμενό μας είναι ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο, που δεν θα κρύβει κινδύνους για τους πεζούς και τους οδηγούς».

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 13:03