Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πριν μερικούς μήνες, ο πρώην CEO της Skoda, είχε ανακοινώσει πως εκτός από το Enyaq, ακόμα τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα προστεθούν στη γκάμα της εταιρίας πριν τα μέσα της δεκαετίας. Το ένα από αυτά είναι το μοντέλο παραγωγής του Vision 7S crossover concept, το άλλο είναι ένα καινούργιο ηλεκτρικό που θα ανήκει στην μικρή κατηγορία και το τρίτο όλα δείχνουν πως θα είναι η EV νέα γενιά της Octavia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται πως η απόφαση έχει παρθεί ήδη και η νέα γενιά του best seller μοντέλου της φίρμας, θα «προσπεράσει» την τωρινή MEB πλατφόρμα του VW ομίλου και θα αξιοποιήσει κατευθείαν τη νέα SSP, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερες μπαταρίες και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 600χλμ.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ηλεκτρική έκδοση της Octavia θα εξοπλιστεί με δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον εμπρός άξονα (ένα για κάθε τροχό), με την RS να έχει ακόμα δύο στον πίσω άξονα (η οποία θα παρουσιαστεί ένα χρόνο μετά την «απλή» για να προσφέρει κορυφαία τετρακίνηση.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως ο εξηλεκτρισμός της νέας Octavia δεν θα σημάνει το τέλος των θερμικών κινητήρων TSI και TDI, καθώς το best seller θα συνεχίσει να προσφέρεται σε όλες τις επιλογές μέχρι και το 2035 όπου θα επέλθει το οριστικό τέλος των CEI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, το τρέχον μοντέλο τέταρτης γενιάς (πέμπτη αν μετρήσετε το αρχικό μοντέλο 1959-1971) θα αποκτήσει λίφτινγκ στα μέσα του κύκλου το 2024. Τέλος, να θυμίσουμε πως η  Skoda έχει ήδη εν μέρει εξηλεκτρίσει την Octavia παρουσιάζοντας ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που προσφέρεται σε δύο στάδια ισχύος με 204 και 245 άλογα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης