Η Nissan είναι από τις λίγες εταιρείες στην αυτοκινητοβιομηχανία που έχει λάβει την απόφαση να μην επενδύσει στην ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης που πληρούν τα επερχόμενα πρότυπα εκπομπών Euro 7 της Ευρώπης. 

Ως αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής απόφασης, η Nissan δεν θα παρουσιάσει κανένα νέο μοντέλο στην ήπειρο μας με αμιγώς θερμικό κινητήρα, από το 2023. Αντίθετα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων με έξι νέα μοντέλα, τα οποία θα δούμε σταδιακά από το καλοκαίρι και έπειτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nissan φιλοδοξεί το 75% των πωλήσεων της στην Ευρώπη μέχρι το 2026, να αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ το ποσοστό αναμένεται να αγγίξει το 100% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. 
Για να το πετύχει αυτό, θα χρησιμοποιεί διαφορετικές ηλεκτρικές τεχνολογίες, με στόχο να λανσάρει κάθε είδους ηλεκτρικά μοντέλα που θα μπορούν να ικανοποιούν τις εκάστοτε ανάγκες των πελατών, καλύπτοντας όλο το φάσμα που καλύπτει σήμερα η γκάμα με θερμικούς κινητήρες.

Η στιγμή ορόσημο για τη Nissan είναι τώρα
Ο πρόεδρος της Nissan Europe Guilaume Cartier δήλωσε: Αξιοποιώντας την παγκόσμια παρουσία μας και τις συνεργασίες της Συμμαχίας, αυτή είναι μια στιγμή ορόσημο για τη Nissan στην Ευρώπη με την άφιξη της πιο ολοκληρωμένης προσφοράς προϊόντων μας μέχρι σήμερα. Αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας στον ηλεκτρισμό για να προσφέρουμε μια σειρά τεχνολογιών ηλεκτροκίνητων συστημάτων κίνησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης