Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η νέα γενιά του κορυφαίου εμπορικά supermini παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα, με την Toyota να ανακοινώνει τις βασικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου και τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Yaris πατάει στην νεότευκτη πλατφόρμα GA-B, έχοντας ελαφρώς μικρότερο μήκος και ύψος, αλλά μεγαλύτερο πλάτος και μεταξόνιο. Η εμφάνισή του είναι πιο δυναμική και σπορτίφ, με έντονες γωνίες, επιθετική μάσκα, δυναμικά φωτιστικά σώματα και πιο μυώδες πίσω τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα έχει αναβαθμιστεί πλήρως, περιλαμβάνοντας έγχρωμη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, ψηφιακά όργανα στον πίνακα μπροστά από τον οδηγό, τεράστιο head-up display 10 ιντσών, ανεξάρτητο σύστημα κλιματισμού στο κάτω τμήμα της κονσόλας, θέση για ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, καινούργια καθίσματα και ανώτερης ποιότητας επενδύσεις.

Πλήρες είναι και το πακέτο ασφαλείας, με την Toyota εμπλουτίζει το Yaris με όλα τα συστήματα υποβοήθησης, να προσφέρει ενεργό cruise control, κεντρικό αερόσακο που εκτείνεται ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, αυτόματο φρενάρισμα και πολλά ακόμη.

Χάρη στο αυξημένο μεταξόνιο και το πλάτος, οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι καλύτεροι.

Ο οδηγός κάθεται χαμηλότερα ενισχύοντας τη σπορ αίσθηση που θέλει να προσδώσει η εταιρεία, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 286 λίτρων και διπλό πάτωμα.

Όσον αφορά στους κινητήρες, η εταιρεία έκανε αναφορά μόνο στο υβριδικό σύνολο 1.5 Hybrid Dynamic Force, καθώς θεωρεί πως το 80% των αγοραστών στην Ευρώπη θα επιλέξουν την έκδοση hybrid. Οι κινητήρες βενζίνης 1.0 και 1.5 λίτρου θα είναι διαθέσιμοι σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης.

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από τον τρικύλινδρο 1.500άρη βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 59 kW αποδίδοντας περισσότερους από 100 ίππους.

Χάρη στην πρωτοποριακή λειτουργία του, το 80% των μετακινήσεων μέσα στην πόλη μπορεί να επιτευχθεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων, όπως υποστηρίζει η Toyota.

Το νέο Yaris θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, με το λανσάρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές να προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2020.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης