Λίγες μέρες μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών και των τεχνικών χαρακτηριστικών, η BMW ανακοίνωσε επίσημα την επετειακή έκδοση της M5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο, το οποίο φέρει το όνομα «30 Jahre M5», υποδηλώνοντας τα 30 χρόνια από το λανσάρισμα της πρώτης Μ5. Θα παραχθεί σε μόλις 300 μονάδες, με την καθεμία, να έχει τον αριθμό παραγωγής, σε ειδική πλακέτα στο ταμπλό.

Θυμίζουμε ότι, η επετειακή M5 είναι βαμμένη στο αποκλειστικό χρώμα «Frozen Dark Silver Metallic», εξοπλίζεται με νέες ζάντες 20 ιντσών, έχει ανασχεδιασμένα μαρσπιέ και χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφοδιάζεται με το πακέτο «Competition Pack», που περιλαμβάνει σπορ ανάρτηση και ρύθμιση M Dynamic για πιο δυναμική οδήγηση, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καθίσματα με επένδυση alcantara και δέρμα, οι λεπτομέρειες αλουμινίου και το τιμόνι επίσης, από alcantara. 

Κάτω από το μυώδες καπό, βρίσκεται ο V8 4.4 Twin Turbo κινητήρας, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί για την περίσταση, αποδίδοντας 600 ίππους και 700 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το 7αρι κιβώτιο Μ, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να επιταχύνει στα 0-100 σε 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Με το προαιρετικό πακέτο M Drivers Package, ο ηλεκτρονικός κόφτης μπαίνει στα 305 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης