Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Για πρώτη φορά, τα μεγάλα SUV της γερμανικής φίρμας ξεπερνούν σε απόδοση τους 500 ίππους χάρη στον νέο V8 4.0 TFSI κινητήρα, ο οποίος συμπληρώνει τον V8 TDI των 435 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα η Audi εμπλούτισε την γκάμα των SQ7 και SQ8 με έναν καινούριο οκτακύλινδρο biturbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 507 ίππων και 770 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων tiptronic και σύστημα τετρακίνησης Quattro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές για SUV. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ για να επιταχύνουν από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα χρειάζονται μόλις 3,8΄΄. Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Αμφότερα εξοπλίζονται με προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, σύστημα τετραδιεύθυνσης, σπορ εξάτμιση, ενεργές αντιστρεπτικές και όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του επτά προγράμματα (comfort, auto, dynamic, efficiency, allroad, offroad, individual), με την Audi να υποστηρίζει ότι τόσο το SQ7 όσο και στο SQ8 προσφέρουν μια εκπληκτική εμπειρία οδήγησης και είναι εκπληκτικά σταθερά σε απαιτητικές συνθήκες.

Το SQ7 πατάει σε ζάντες 20 ιντσών και προαιρετικά 22΄΄, ενώ το SQ8 σε 21 ιντσών και έξτρα 23΄΄. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους διαμέτρου 400 χλστ. με μαύρες δαγκάνες, ενώ με επιπλέον επιβάρυνση προσφέρονται και τα carbon κεραμικά.

Η εμπορική πορεία θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, με τις τιμές στη Γερμανία να ορίζονται στα 93.287 και 101.085 ευρώ αντίστοιχα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης