Του Λουκά Παπαλάμπρου

Πλήρως αναβαθμισμένο, με σύγχρονη εμφάνιση, μεγαλύτερες διαστάσεις, ευρύχωρη καμπίνα, high tech τεχνολογίες, αποδοτικούς κινητήρες και βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά, το C3 επιστρέφει δυναμικά στην αγορά, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία των supermini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μικρό γαλλικό μοντέλο παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα, με τη Citroen να ανακοινώνει όλα τα χαρακτηριστικά του αναφωνώντας… «επιστρέψαμε». Το νέο C3 ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του μεγαλύτερου C4 Cactus, όντας πιο νεανικό και στιλάτο από τους περισσότερους ανταγωνιστές. Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως πεντάθυρο, με το μήκος του να είναι στα 3,99 μέτρα, το πλάτος 1,75μ. και το ύψος 1,45μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεχωρίζουν τα Airbumps στα πλαϊνά των θυρών, τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών, η διχρωμία του αμαξώματος και οι νέες ζάντες. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να το διαμορφώσουν σύμφωνα με τα γούστα τους χάρη στις απεριόριστες επιλογές εξατομίκευσης, με τη Citroen να παρέχει συνολικά 36 χρωματικούς συνδυασμούς.

Βασίζεται στην πλατφόρμα PF1, την ίδια με το Peugeot 208, προσφέροντας αυξημένη ακαμψία, υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας και καλύτερο πάτημα στον δρόμο. Η έξυπνη εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων θα εκτιμηθεί δεόντως από τους επιβάτες, με το πορτμπαγκάζ να έχει χωρητικότητα 300 λίτρων. Η εικόνα του σαλονιού είναι σαφώς πιο μοντέρνα, με την εταιρεία να αναφέρει πως όλα έχουν σχεδιαστεί από  την αρχή, από το τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, έως το ταμπλό, τον πίνακα οργάνων και τους αεραγωγούς, προς όφελος της εργονομίας και της πρακτικότητας.

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, υποστηρίζοντας Apple CarPlay, Android Auto και 3D δορυφορικό σύστημα πλοήγησης. Μέσω αυτής, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει κάθε λειτουργία του οχήματος εύκολα και γρήγορα. Τα καθίσματα παρέχουν τη βέλτιστη πλευρική στήριξη, με την τριχρωμία της καμπίνας να αναδεικνύει το στιλ και τη φινέτσα. Αυτό που θα εκτιμήσουν οι ιδιοκτήτες είναι το καινοτόμο σύστημα ConnectedCam. Πρόκειται για μια onboard κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη στον εσωτερικό καθρέπτη και τραβά εικόνα και video. Το βασικότερο στοιχείο όμως, είναι πως σε περίπτωση ατυχήματος θα καταγράφει τα 30 δευτερόλεπτα πριν από το συμβάν και άλλα 60” μετά από αυτό.

Στους κινητήρες δεν υπάρχει κάποια έκπληξη, με τη Citroen να επιλέγει το δοκιμασμένο και άκρως επιτυχημένο τρικύλινδρο σύνολο βενζίνης 1.2 PureTech απόδοσης 68, 82 και 110 ίππων. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με σύστημα Start/Stop και μηχανικό κιβώτιο. Στους diesel υπάρχει ο 1.6 BlueHDi των 75 και 100 ίππων, επίσης με Start/Stop, μηχανικό κιβώτιο ή το αυτόματο EAT6. 

Το λανσάρισμα στην αγορά αναμένεται στα τέλη του έτους
Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται συστήματα υποβοήθησης όπως το Hill Start Assist και το Blind Spot Warning
Άκρως ελκυστικό και όμορφο...δεν νομίζετε;
Χαρούμενα και νεανικά χρώματα στην παλέτα του νέου C3
Στα πίσω καθίσματα χωράνε με άνεση δύο ενήλικες
Πολύ ωραία η συγκεκριμένη τριχρωμία μαύρου, καφέ και γκρι
Η εικόνα του πίσω τμήματος παραπέμπει στο DS

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης