Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η νέα εποχή της ιστορικής βρετανικής φίρμας ξημερώνει με τη Lotus Technology, ένα νεοσύστατο τμήμα που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εξέλιξη των 100% ηλεκτροκίνητων μοντέλων της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έδρα της θυγατρικής εταιρείας θα βρίσκεται στην Κίνα σε ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις στην περιβόητη πόλη της Wuhan. Εκεί θα κατασκευαστούν τα επόμενα χρόνια τέσσερα νέα αυτοκίνητα τεχνολογίας EV, τα οποία προορίζονται για όλες τις αγορές του κόσμου.

Το πρώτο μοντέλο είναι SUV και θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το 2022. Φέρει την κωδική ονομασία Type 132, ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης περίπου 600 ίππων στη βασική έκδοση και 750 ίππων στην κορυφαία, με την αυτονομία να αγγίζει τα 580 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έναν χρόνο αργότερα θα δούμε το Type 133, το οποίο ανήκει στα τετράθυρα coupe, το 2025 θα γίνει η πρεμιέρα ενός ακόμη SUV με την κωδική ονομασία Type 134 και το 2026 το ντεμπούτο της Type 135 που ανήκει στα sport car.

Όλα βασίζονται σε καινούριες πλατφόρμες, όπως την Lotus Premium που υποστηρίζει οχήματα με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας από 92 έως 120 kWh και είναι συμβατή με σύστημα φόρτισης 800V.

Όσο για το εργοστάσιο, θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής έως 150.000 αυτοκίνητα ετησίως. Εκτός από την συναρμολόγηση των οχημάτων, θα κατασκευάζει τις μπαταρίες, τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας, τα ηλεκτρικά μοτέρ και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μάλιστα, εκεί θα γίνονται και οι δοκιμές χάρη στις πίστες που διαθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H εξωτική Lotus Emira κλέβει την παράσταση

Το ηλεκτρικό supercar που θα ακούγεται σαν V8 Formula 1

Τέλος εποχής για τις Lotus Elise και Exige με ειδικές εκδόσεις

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης