Το αυτοκίνητο του μέλλοντος, ένα προηγμένο τεχνολογικά όχημα που ενσωματώνει πρωτοποριακά συστήματα και εφαρμογές, παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο, η ιαπωνική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Nissan, Carlos Ghosn, οι επερχόμενες τεχνολογίες της  Nissan θα φέρουν την επανάσταση τόσο στη σχέση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, όσο και στο μέλλον της κινητικότητας. Το IDS δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι θα δούμε τα επόμενα χρόνια, ενσαρκώνοντας το όραμα για αυτόνομη οδήγηση, σε συνδυασμό με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Αυτό που θέλει να πετύχει η Nissan μέσω του IDS, δεν είναι μόνο η εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών ελέγχου και ασφαλείας των οχημάτων, ούτε η ενσωμάτωση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI). Σκοπός της είναι το πρωτότυπο να αποτελέσει καινοτομία στην κινητικότητα της επόμενης γενιάς, κάνοντας πραγματικότητα το στόχο για μηδενικά ατυχήματα και ρύπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept είναι μια εμπειρία, καθώς επικοινωνεί με τον οδηγό, προσφέροντας πληροφορίες ακόμα και για τις προσωπικές του δραστηριότητες. Όταν ο κάτοχος επιλέξει τη λειτουργία του αυτόματου πιλότου, το όχημα συμπεριφέρεται στον δρόμο σύμφωνα με το στιλ οδήγησης του οδηγού. Ραντάρ και αισθητήρες  παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες, ενώ σε περίπτωση κινδύνου αναλαμβάνει να βγάλει τον οδηγό από τη δύσκολη θέση.

Με το IDS Concept, η  Nissan τονίζει με τον καλύτερο τρόπο το όραμα της για εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς πάνω από το 90% των τροχαίων ατυχημάτων  προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος. Το εκτεταμένο σύστημα αισθητήρων του Nissan IDSConcept, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη βέλτιστη ασφάλεια, σε σύγκριση με την κλασική οδήγηση από τον άνθρωπο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης