Στη δημιουργία μίας ειδικής έκδοσης του Kangoo, που θα ενθουσιάσει τους νεότερους επαγγελματίες οδηγούς, προχώρησε το τμήμα Renault Sport της γαλλικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα έκδοση ονομάζεται Kangoo R.S. Βασίζεται στο δημοφιλές ελαφρύ επαγγελματικό όχημα και, όπως αποκάλυψε η Renault, θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Η παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα γίνει στο πλαίσιο του Grand Prix του Μονακό στις 24-27 Μαΐου, με τον Carlos Sainz να αναλαμβάνει την προώθησή του.

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο του οχήματος και ορισμένες χαρακτηριστικές φωτογραφίες από συγκεκριμένα τμήματα του αμαξώματος, αποκαλύπτοντας παράλληλα κάποιες από τις προδιαγραφές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα που έχουν εξελιχθεί από τη Renault Sport (Twingo GT, Clio R.S., Megane R.S.), το σπορ επαγγελματικό μοντέλο θα έχει περισσότερες αισθητικές αλλαγές, λόγω των πολυάριθμων αεροδυναμικών στοιχείων. Θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Sport και Trophy-R, έχοντας κάτω από το καπό τον 1.6 dCi κινητήρα των 165 ίππων και τον πανίσχυρο 1.8 TCe απόδοσης 180 ίππων.

Αμφότερες εφοδιάζονται με το σύστημα ενεργής τετραδιεύθυνσης 4Control και το launch control. Παρά τις ριζικές αναβαθμίσεις, η Renault υποστηρίζει ότι ο χώρος φόρτωσης του Kangoo R.S. έχει μείνει ανεπηρέαστος, προσφέροντας στους γρήγορους επαγγελματίες ωφέλιμο όγκο από 4 έως και 4,6 κυβικά μέτρα (ανάλογα με το διαχωριστικό).

Γνωρίζουμε ότι η Renault Sport είναι ικανή για όλα, αλλά το Kangoo RS θα παραμείνει ένα… πρωταπριλιάτικο αστείο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης