Δυναμική είσοδο στον χώρο των μικρών crossover κάνει η ιαπωνική εταιρεία, παρουσιάζοντας ένα από τα πιο στιλάτα και μοντέρνα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο C-HR έκλεψε την παράσταση στην έκθεση της Γενεύης, χάρη στον σχεδιασμό, τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του και τα μηχανικά σύνολα με τα οποία εφοδιάζεται. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα πιο όμορφα crossover, με την αιχμηρή μάσκα, τα φουσκωμένα φτερά, τα ιδιαίτερα φώτα, την κλίση της οροφής και τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά να αναδεικνύουν τον δυναμισμό του αμαξώματος.

Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις, η Toyota αναφέρει πως προσφέρει ικανοποιητική ευρυχωρία στο εσωτερικό και πρακτικότητα. Βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Generation Architecture), την ίδια με το Prius, και θα είναι διαθέσιμο ως δικίνητο και ως τετρακίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το Prius προέρχεται το υβριδικό σύστημα της έκδοσης Hybrid απόδοσης 122 ίππων, ενώ υπάρχει και συμβατική έκδοση με τον τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.2 D-4T των 116 ίππων. Τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο CVT.

Η κατασκευή του νέου C-HR θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες στο εργοστάσιο της ιαπωνικής φίρμας στην Τουρκία, με την εμπορική πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά να έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης