Μια καταπληκτική εγκατάσταση αξίας 1 δις ευρώ εγκαινίασε στην Κίνα ο γερμανικός όμιλος. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) ειδικά για την ηλεκτρική κινητικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το κέντρο θα εξελίσσονται τα μελλοντικά προϊόντα της Volkswagen που βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (ΜEB) του Group, με σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη με νέα προϊόντα που θα αξιοποιούν παγκόσμιες συνέργειες του Group.

Βρίσκεται στην επαρχία Anhui και εκεί θα παραχθεί ένα καινούριο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2023. Ταυτόχρονα, η κοινοπραξία JAC Volkswagen μετονομάστηκε σε Volkswagen Anhui, με τη γερμανική εταιρεία να ανεβάζει το ποσοστό της στο νέο σχήμα στο 75% και να αποκτά τον έλεγχο διαχείρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάθος πενταετίας, η κοινοπραξία θα προσλάβει 500 μηχανικούς, υποστηρίζοντας ολόκληρη τη βιομηχανική αλυσίδα, από την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, έως τη διασφάλιση ποιότητας, τις δοκιμές πρωτότυπων οχημάτων και τη γραμμή παραγωγής.

Το 2021 θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του μετασχηματισμού της Volkswagen Anhui, με την επέκταση των υποδομών και του εξοπλισμού για τις γραμμές παραγωγής, συν την κατασκευή εργαστηρίου μπαταριών, καθώς και μονάδας δοκιμών οχημάτων και εξαρτημάτων. Το εργοστάσιο πλήρους κλίμακας για ηλεκτρικά οχήματα, με μέγιστη παραγωγική ικανότητα 350.000 μονάδες ετησίως, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, με το πρώτο μοντέλο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής έναν χρόνο αργότερα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης