Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η νέα γενιά του δημοφιλούς SUV της κορεατικής φίρμας αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα. Το καινούριο Tucson δεν θυμίζει σε τίποτα τους προκατόχους του, έχοντας αναβαθμιστεί ριζικά σε όλα τα σημεία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμορφο και δυναμικό

To μήκος φτάνει τα 4,5μ., το πλάτος τα 1.865 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.680 χλστ.

Οι σχεδιαστές της Hyundai ακολούθησαν μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά στο design του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε απόλυτα, με το Tucson να δείχνει πιο δυναμικό, κομψό και σπορτίφ. Το τολμηρό εμπρός τμήμα με την υπογραφή ««Parametric Hidden Lights» κάνει τη διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μάσκα με τα φωτιστικά σώματα «Daytime Running Lights» περιγράφεται ως κόσμημα, οι τροχοί 17, 18 και 19 ιντσών έχουν ασύμμετρο σχεδιασμό, πλευρικά, οι σμιλεμένες επιφάνειες δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ μιας κομψής σιλουέτας και ενός μυώδους αμαξώματος, υποδηλώνοντας κίνηση προς τα εμπρός ακόμα και όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Τα πίσω φώτα θυμίζουν κάτι από Mustang Mach-E με μια λωρίδα LED να τα συνδέει μεταξύ τους. Ο υαλοκαθαριστήρας είναι κρυμμένος κάτω από την αεροτομή ώστε να μην επηρεάζει την καθαρή εικόνα. Το σήμα της μάρκας είναι τοποθετημένο πάνω σε γυαλί, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για 3D logo.

Συνολικά, το αμάξωμα είναι μακρύτερο και πιο πλατύ, προσφέροντας ένα μακρύ καπό και κοντούς προβόλους σε ένα αυξημένο μεταξόνιο που του δίνουν έναν κρυφό χαρακτήρα κουπέ.

Πιο μεγάλο και high-tech

Μεγάλες οθόνες, εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και ελάχιστοι διακόπτες

Από μια κόλλα χαρτί σχεδιάστηκε και το εσωτερικό, συνδυάζοντας την υψηλή αισθητική, με τις τεχνολογίες και την ευρυχωρία. Ο πίνακας οργάνων έχει τοποθετηθεί χαμηλότερα, με τις πολυεπιπέδες επιφάνειες να ενισχύουν την αίσθηση της διαφάνειας. Οι δύο ασημένιες γραμμές που ρέουν από την κεντρική κονσόλα προς τις πίσω πόρτες εναρμονίζουν τα υψηλής ποιότητας υλικά με ουδέτερους τόνους.

Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών. Στο κέντρο της κονσόλας έχει τοποθετηθεί μια νέας γενιάς οθόνη, στην οποία ενσωματώνονται όλες οι εφαρμογές και λειτουργίες.

Τα κλασικά κουμπιά λάμπουν διά της απουσίας τους. Τα πάντα ελέγχονται με την αφή ή με φωνητικές εντολές.
Η Hyundai κάνει λόγο για μια προηγμένη ψηφιακή εμπειρία. Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του οχήματος έχουν αναπτυχθεί με βάση τον άνθρωπο, κάνοντας τη ζωή του πιο εύκολη και άνετη.

Στο σαλόνι του Tucson μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση πέντε ενήλικες. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα 620 λίτρα και φθάνει έως τα 1.799 λτ. με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Βέβαια, ο όγκος μεταβάλλεται ελαφρώς ανάλογα το σύστημα κίνησης.

Τα δεκάδες συστήματα υποβοήθησης του οδηγού κάνουν τις μετακινήσεις πιο ασφαλείς και άνετες. Οι Κορεάτες έχουν προσθέσει στη φαρέτρα του μοντέλου κάθε λογής σύστημα, στοχεύοντας απευθείας στην κορυφή της κατηγορίας.

Βενζίνη, diesel, υβριδικό

Δικίνητο ή τετρακίνητο με ισχύ από 115 έως 265 ίππους

Για την κίνηση φροντίζει μια πλούσια γκάμα κινητήριων συνόλων. Στη βάση βρίσκεται ο 1.6 T-GDI βενζίνης με τους 150 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 7άρι. Η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρεται ως δικίνητη ή τετρακίνηση. Επίσης υπάρχει και ο 1.6 CRDi απόδοσης 115 ίππους με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Τα δύο παραπάνω μοτέρ θα έρθουν και σε ήπιες υβριδικές εκδόσεις 48 Volt με ένα «έξυπνο» μηχανικό κιβώτιο. Ο 1.6 T-GDI mild hybrid αποδίδει 150 και 180 ίππους και ο 1.6 CRDi 136 ίππους.

Φυσικά δεν θα λείπει η υβριδική εκδοχή, ούτε η plug-in hybrid. Η πρώτη αποδίδει 230 ίππους και η δεύτερη 265 ίππους, χαρίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις και συγχρόνως εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων και περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου.

Το ολοκαίνουριο Hyundai Tucson θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Nošovice της Τσεχίας. Το λανσάρισμα στην αγορά θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους. H plug-in hybrid έκδοση θα έρθει το 2021, μαζί με την N Line.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης