Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έπειτα από 24 χρόνια, η αμερικανική εταιρεία επαναφέρει στην αυτοκινητιστική σκηνή το όνομα Bronco, παρουσιάζοντας ένα αυθεντικό off road όχημα το οποίο προσφέρεται τόσο σε δίθυρο αμάξωμα όσο και σε τετράθυρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Bronco 2door και 4door έχουν εμπνευστεί σχεδιαστικά από το μοντέλο του 1965, συνδυάζοντας τα ρετρό στοιχεία με τα σύγχρονα. Ομολογουμένως πρόκειται για δύο οχήματα που κάνουν τη διαφορά από πλευράς αισθητικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δίθυρο έχει μήκος 4,4 μέτρα, πλάτος λίγο πάνω από τα 2 μέτρα, όπως και ύψος (2.004 χλστ.). Διαθέτει hardtop οροφή σε αντίθεση με το τετράθυρο που προσφέρεται είτε με υφασμάτινη οροφή τεσσάρων τμημάτων είτε με hardtop και έχει διαστάσεις (4.813×2.014×1.999 χλστ). Μάλιστα, στο 4θυρο Bronco οι πόρτες αφαιρούνται και αποθηκεύονται σε ειδικές θήκες στο πορτμπαγκάζ.

Αμφότερα έχουν απόσταση από το έδαφος 29,4 εκατοστά και μεγάλες γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και μπάρας (43,2 μοίρες, 37,2 μοίρες και ράμπας 29 μοίρες), γεγονός που επιτρέπει την κίνηση στα πιο δύσβατα εδάφη και πέρασμα από ποτάμι με ύψος νερού στα 86 εκατοστά.

Σύμφωνα με τη Ford, η ανάρτηση του μοντέλου έχει μεγαλύτερη διαδρομή κατά 17% σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνιστή, δηλαδή το Jeep Wrangler.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να εξατομικεύσουν το όχημα μέσω μια μεγάλης λίστας αξεσουάρ, να προσθέσουν εργάτες, ζάντες και ελαστικά με διάμετρο έως 37 ίντσες, ατσάλινο προφυλακτήρα, σχάρες οροφής, LED μπάρες, διευρυμένα φτερά και πολλά ακόμη.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος Ecoboost κινητήρας 2,3 λίτρων με απόδοση 270 ίππων και 420 Nm ροπής, καθώς κι ένας V6 2.7 με 310 ίππους και 540 Nm. Τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με 7άρι μηχανικό κιβώτιο ή το αυτόματο 10 σχέσεων. Φυσικά, δεν λείπει το σύστημα ελέγχου της τετρακίνησης «Terrain Management System», με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του επτά προγράμματα κίνησης (Normal, Eco, Sport, Slippery, Sand, Baja, Mud/ Ruts και Rock Crawl).

Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί μια οθόνη αφής διαστάσεων από 8 έως 12 ίντσες ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού, ψηφιακός πίνακας οργάνων, σύστημα πλοήγησης με επιπλέον off road λειτουργίες, όμορφες επενδύσεις από δέρμα και ξύλο και φυσικά όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην καμπίνα είναι υψηλής αντοχής, αδιάβροχα και ανθεκτικά στη σκληρή χρήση. Το πάτωμα καλύπτεται από ειδικό λάστιχο και φέρει τάπες αποστράγγισης.

Η τιμή του Bronco ξεκινά στις ΗΠΑ από 29.995 δολάρια για το 2door και από 34.695$ για το 4door. Οι παραγγελίες άνοιξαν σήμερα, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για την άνοιξη του 2021.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης