Η premium μάρκα του ομίλου Hyundai παρουσίασε με κάθε επισημότητα το πρώτο μεγάλο SUV της γκάμας της, ένα επιβλητικό τετρακίνητο όχημα με εκπληκτικά επίπεδα άνεσης και πληθώρα τεχνολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Genesis GV80 τοποθετείται απέναντι από τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς, δηλαδή τα BMW X5 και Mercedes GLE. Διακρίνεται για την εντυπωσιακή εμφάνιση, τη μεγάλη μάσκα σε σχήμα V και τα φώτα Quad Lamps, την κεκλιμένη οροφή, τους τεράστιους τροχούς 22 ιντσών και τα ιδιαίτερα LED φωτιστικά σώματα πίσω.

Το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 5 μέτρα, το πλάτος είναι στα 1.975 χλστ., το ύψος στα 1.715 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.995 χλστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, οι Κορεάτες έχουν ανέβει δύο σκαλοπάτια πάνω. Υψηλής ποιότητα υλικά, όπως δέρμα και ξύλο καλύπτουν το ταμπλό, την κονσόλα και τις πόρτες. Στο κέντρο δεσπόζει μία μεγάλη οθόνη αφής 14,5 ιντσών, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ μία ακόμη οθόνη είναι τοποθετημένη στο κάτω τμήμα της κονσόλας, φιλοξενώντας το σύστημα κλιματισμού.

Το GV80 εξοπλίζεται με 10 αερόσακους, φέρει πλοήγηση εικονικής πραγματικότητας, ενεργό κάθισμα του οδηγού που ρυθμίζει την πίεση ανάλογα με το βάρος του, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με ανίχνευση του δρόμου, καθώς και το πρωτοποριακό σύστημα καταστολής θορύβου (Active Noise Control), προσφέροντας στους επιβάτες μία μοναδική εμπειρία.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 2.5 λίτρων turbo κινητήρας βενζίνης απόδοσης 304 ίππων και 422 Nm ροπής, καθώς και δύο εξακύλινδροι diesel χωρητικότητας 3.0 και 3,5 λτ. με 278 και 380 ίππους. Τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης Multi-Terrain Control. Αργότερα, θα προστεθεί στην γκάμα μία plug-in hybrid έκδοση και μία υδρογονοκίνητη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης