Στην έκθεση του Πεκίνου, που ανοίγει τις πύλες της στις 25 Απριλίου, η ιαπωνική φίρμα θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το καινούργιο μοντέλο της γκάμας, το οποίο περιγράφεται ως η coupe εκδοχή του CX-5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο φέρει την ονομασία CX-4 και τοποθετείται πάνω από το CX-3. Υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα Kodo και ανήκει στα sport crossover, εκπλήσσοντας με την αισθητική και τις καμπύλες γραμμές, όπως διαπιστώνουμε από τις πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Τολμούμε να πούμε πως το νέο δημιούργημα της Mazda είναι το πιο ελκυστικό μαζί με το MX-5, από το οποίο δανείζεται κάποια στοιχεία.

Ξεχωρίζει η έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής, το μυώδες πίσω τμήμα, οι ζάντες 19 ιντσών και τα φώτα LED. Το εσωτερικό έχει premium χαρακτηριστικά, με τους Ιάπωνες να έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των υλικών και στις επενδύσεις. Διαθέτει σύστημα πολυμέσων MZD με οθόνη αφής, head-up display, ηλεκτρικό χειρόφρενο, νέο τιμόνι και πλειάδα συστημάτων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Κίνας και θα προσφέρεται με τους βενζινοκινητήρες 2.0 και 2.5 SKYACTIV-G απόδοσης 158 και 192 ίππων αντίστοιχα, καθώς και τον diesel 2.2 SKYACTIV-D, έχοντας κίνηση στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης