Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γαλλική φίρμα αποκάλυψε το νέο της δημιούργημα, ένα εκθαμβωτικό coupe που «παντρεύει» ιδανικά το παρελθόν με το μέλλον, είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, φέρει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το e-Legend, όπως ονομάζεται, έχει επιρροές από το εμβληματικό 504 Coupe του 1969, διαθέτοντας έντονες καμπύλες, μεγάλες ζάντες 19 ιντσών, μακρύ καπό, επιθετική μάσκα, τονισμένα φτερά και πανέμορφες αναλογίες. Η εικόνα του concept είναι χάρμα ιδέσθαι, με τους σχεδιαστές της Peugeot να προβάλλουν το ρετρό στυλ και τον συναισθηματισμό του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια φιλοσοφία ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τις high-tech τεχνολογίες να έχουν τον πρώτο λόγο. Το κλασικό ταμπλό έχει αντικατασταθεί από μία τεράστια κυρτή οθόνη 49 ιντσών, τα συμβατικά χειριστήρια από οθόνη 6΄΄ και περιστροφικό διακόπτη, ενώ το τιμόνι, τα πεντάλ και τα καθίσματα -ανάλογα με τη ρύθμιση που θα επιλέξει ο οδηγός- αλλάζουν θέση.

Στις πόρτες υπάρχουν ακόμη δύο οθόνες 29 ιντσών που καλωσορίζουν τους επιβάτες και προβάλλουν διάφορες πληροφορίες και στα σκιάδια άλλες δύο διαμέτρου 12΄΄. Όπως αναφέρει η εταιρεία, το e-Legend διαθέτει συνολικά 16 οθόνες διαφορετικών μεγεθών. Φυσικά, όλα ελέγχονται με φωνητικές λειτουργίες, χάρη στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. 

Για την κίνηση φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοση 462 ίππων και 800 Nm ροπής, που λαμβάνουν ενέργεια από μία μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh. Η αυτονομία ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα.

Το φουτουριστικό αυτοκίνητο της Peugeot θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού, που ανοίγει τις πύλες της στις αρχές Οκτωβρίου. Φυσικά, οι Γάλλοι δεν σκοπεύουν να περάσουν στην παραγωγή το coupe 2+2 θέσεων, παρά μόνο να δώσουν μία οπτική όσον αφορά στην αυτόνομη οδήγηση και στο εμπνευσμένο design. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης