Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τα ηλεκτροκίνητα crossover/SUV φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια, με τις εταιρείες να παρουσιάζουν συνεχώς νέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση της Σανγκάης γίνεται πραγματική μάχη μεταξύ των εταιρειών στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, με τις παγκόσμιες πρεμιέρες να διαδέχονται η μία την άλλη. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλεκτρικά crossover που είδαμε ήταν το E-Tron Sportback Concept της Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτότυπου, ωστόσο, όπως ανέφερε η γερμανική φίρμα, δεν θα αργήσει να περάσει στην παραγωγή, εγκαινιάζοντας μια νέα κατηγορία οχημάτων. Το αυτοκίνητο αναμένεται το 2019 στην αγορά, υιοθετώντας μάλιστα την ίδια αισθητική με το concept, συνδυάζοντας στοιχεία από crossover, sportback και coupe.

Οι σχεδιαστές της φίρμας έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά, με την εικόνα του αμαξώματος να αιχμαλωτίζει το βλέμμα. Οι έντονες ακμές, οι καμπύλες του πίσω τμήματος, η ψηφιακή τεχνολογία φωτισμού επόμενης γενιάς, οι ζάντες 23 ιντσών, οι κάμερες που αντικαθιστούν τους συμβατικούς καθρέπτες και φυσικά η θεσπέσια μάσκα με τις τεράστιες εισαγωγές αέρα και το φωτιζόμενο σήμα τονίζουν τη διαφορετικότητα και δίνουν μια πρόγευση αυτών που θα δούμε στους δρόμους σύντομα.

Για την κίνηση φροντίζουν τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 435 ίππων, που με τη λειτουργία boost mode ξεπερνούν στιγμιαία τους 500 ίππους. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα και την τελική να ξεπερνά τα 210 χλμ./ώρα. Η συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 95kWh μπορεί να φορτίσει ασύρματα μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος από οικιακή παροχή ή συνεχούς σε ταχυφορτιστή, προσφέροντας αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Οι διαστάσεις του οχήματος είναι παρόμοιες με αυτές του Α7, προσφέροντας άνετους χώρους στο εσωτερικό. Στο ταμπλό έχει τοποθετηθεί το Virtual Cockpit νέας γενιάς, καλύπτοντας πλέον μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και δύο επιπλέον οθόνες υψηλής ευκρίνειας που υποστηρίζουν και λειτουργία αναγνώρισης χειρονομιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης