Η γερμανική φίρμα λανσάρει τη νέα γενιά φωτιστικών σωμάτων ψηφιακής τεχνολογίας OLED, προσφέροντας μεγαλύτερη ένταση και ομοιογένεια φωτός, υψηλότερο βαθμό απόδοσης, ενιαία εικόνα και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα φώτα OLED -τεχνολογία οργανικών διόδων εκπομπής φωτός ή organic light-emitting diodes- έκαναν πρεμιέρα στο Q5.

Σε σχέση με τα LED, το φως τους είναι εξαιρετικά ομοιογενές, απεριόριστα ρυθμιζόμενο και επιτυγχάνει πολύ υψηλή αντίθεση. Επιπλέον οι μονάδες OLED είναι πολύ πιο αποδοτικές, ελαφριές και επίπεδες, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ελευθερία έκφρασης των σχεδιαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε στοιχείο φωτισμού OLED είναι μόλις ένα χιλιοστό λεπτό. Επίσης υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός μεμονωμένων ελεγχόμενων τμημάτων που μπορεί να ενεργοποιηθεί τυχαία, με συνεχή μεταβλητότητα φωτεινότητας. Στο Q5, χρησιμοποιούνται σήμερα τρία πλακίδια των έξι μονάδων, με άλλα λόγια, 18 τμήματα ανά λάμπα. Η υψηλή ακρίβεια και η μεγάλη μεταβλητότητα προσφέρουν στους σχεδιαστές φωτός πολλές δυνατότητες, χρησιμοποιώντας μόνο έναν τύπο υλικού.

Οι πελάτες του Q5 έχουν τη δυνατότητα επιλογής τριών φωτιστικών υπογραφών στα πίσω φώτα. Στη «δυναμική» λειτουργία του Audi drive select, τα πίσω φώτα αλλάζουν επίσης σε μία πιο δυναμική υπογραφή. Επιπλέον μπορούν να εφαρμοστούν κινούμενα φωτιστικά εφέ, όπως σενάρια άφιξης/αναχώρησης από το αυτοκίνητο, καθώς και τα δυναμικά φλας που έχουν πλέον ενσωματωθεί στις νέες μονάδες λαμπτήρων.

Έτσι, όταν ένας άλλος οδηγός ή αναβάτης πλησιάζει πίσω από το SUV, όλα τα τμήματα των πίσω φώτων OLED ανάβουν και σταδιακά επιστρέφουν στην αρχική μορφή τους. Στο μέλλον, ενδέχεται να εμφανίζονται προκαθορισμένα σύμβολα για να παρέχουν σε άλλους χρήστες του δρόμου έγκαιρες προειδοποιήσεις για κινδύνους, όπως ολισθηρούς δρόμους ή το τέλος ενός μποτιλιαρίσματος στην εθνική οδό.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης