Πρωτοποριακές τεχνολογίες που έχουν πρόσβαση σε εγκεφαλικά κύματα και συνδυάζουν τον πραγματικό με τον εικονικό κόσμο για να βοηθήσουν τους οδηγούς, θα παρουσιάσει η Nissan στην έκθεση CES Asia 2019.

Στο πλαίσιο του «Nissan Intelligent Mobility», του οράματος για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία, η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει τις τεχνολογίες «Invisible-to-Visible» και «Brain-to-Vehicle», καθώς και το πρωτότυπο όχημα IMs.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Invisible-to-Visible» γνωστό και ως I2V, έρχεται για  να υποστηρίξει τους οδηγούς, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από αισθητήρες έξω και μέσα από το όχημα, σε συνδυασμό με δεδομένα από το cloud.

Αυτό επιτρέπει στο σύστημα όχι μόνο να παρακολουθεί το άμεσο περιβάλλον του αυτοκινήτου, αλλά και να αντιλαμβάνεται τι είναι μπροστά, να δείχνει τι βρίσκεται πίσω από ένα κτήριο ή γύρω από μία γωνία. Για να καταστεί η οδήγηση πιο ευχάριστη, η καθοδήγηση προσφέρεται με έναν διαδραστικό, ανθρώπινο τρόπο,  μέσω των «avatars» που εμφανίζονται στην καμπίνα.

Η τεχνολογία χαρτογραφεί ένα εικονικό χώρο 360 μοιρών γύρω από το όχημα, παρέχοντας πληροφορίες για θέματα όπως οι κυκλοφοριακές συνθήκες, η ορατότητα, η σήμανση ή παρακείμενους πεζούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Brain-to-Vehicle» από την άλλη, ερμηνεύει σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού για να βελτιώσει την οδήγηση και να βοηθήσει τα αυτόνομα και μηχανοκίνητα συστήματα του οχήματος να «μάθουν» τη συμπεριφορά του κατόχου. Η τεχνολογία υπόσχεται μικρότερους χρόνους αντίδρασης, με συστήματα που προσαρμόζονται για να μεγιστοποιήσουν την οδηγική απόλαυση.

Τέλος, το IMs, είναι ένα εντελώς νέο είδος αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα υπερυψωμένο αμιγώς ηλεκτροκίνητο sport sedan, βασισμένο στην τεχνολογία πλαισίου, πλατφόρμας και μετάδοσης κίνησης, που αναπτύχθηκε μέσω του «Nissan Intelligent Mobility». Επίσης, είναι το πρώτο όχημα της μάρκας που ενσωματώνει το «Invisible-to-Visible».

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης