H βαυαρική εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον χώρο της τέχνης, διοργανώνοντας ένα ιδιαίτερο ταξίδι που συνδυάζει τη μουσική, τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών και το αυτοκίνητο.

Το ταξίδι ονομάζεται «BMW Art Journey» και διεξάγεται σε συνεργασία με την Art Basel. Θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015, προσφέροντας την ευκαιρία στους ανερχόμενους καλλιτέχνες να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να δημιουργήσουν νέα έργα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά το BMW Art Journey λειτουργεί ως κινητό στούντιο. Οι καλλιτέχνες, εμπνευσμένοι από το ταξίδι, τις επιρροές που θα δεχτούν από διαφορετικές τοποθεσίες, εμπειρίες, γεγονότα και προορισμούς, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες ιδέες, να ανακαλύψουν νέα θέματα και να οραματιστούν δημιουργικά projects.

Υποψήφιοι είναι όσοι έχουν έργα τους στις αντίστοιχες εκθέσεις της Art Basel σε Μαϊάμι Μπιτς και Χονγκ Κονγκ. Δύο διεθνείς κριτικές επιτροπές θα αναδείξουν τη λίστα των τριών φιναλίστ σε κάθε περιοχή και θα καλέσουν τους καλλιτέχνες να υποβάλουν προτάσεις για ένα ταξίδι. Στη συνέχεια θα αναδειχτεί ένας καλλιτέχνης από κάθε λίστα, σε έναν δεύτερο γύρο αξιολόγησης, για να διεκδικήσει το πολυπόθητο BMW Art Journey. Ο νικητής της έκθεσης «Discoveries» της Art Basel στο Χονγκ Κονγκ, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2015, θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι του 2015. Ο επικρατέστερος της έκθεσης «Positions» της Art Basel στο Μαϊάμι Μπιτς, που θα γίνει το Δεκέμβριο του 2015, θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ταξίδια θα παρουσιάζονται και θα δημοσιεύονται σε έντυπα, ψηφιακά μέσα και στα social media. Όπου είναι εφικτό, η BMW θα συνεργάζεται με τους καλλιτέχνες στην παρουσίαση νέων έργων ή δημοσιεύσεων που θα προκύπτουν από την ενασχόλησή τους στο «BMW Art Journey». Έτσι, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα ενδυναμώνεται η συνεργασία των καλλιτεχνών με άλλους δημιουργούς, καλλιτεχνικούς οργανισμούς και τοπικούς εικαστικούς φορείς.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης